Beşiktaş 2-1 Galatasaray

Çok basit, İcardi. Bu sene kendisi yoktu ve takımın hali ortada.

Okan Buruk bu takımın başında bulunduğu sürede sürekli bireysel yetenekler ile takımı taşınmış bir teknik direktör. Bu sene de Osimhen gibi bir piyango çıktı. Bu adam gerçekten çok ama çok şanslı. Sürekli kendisinin defolarını örtecek bir oyuncu çıkıyor her sene.
Okan şişirilmiş bir hoca. Tek iyi olduğu zaman, başakşehiri şampiyon yapıp manu yendiği zamandı.

Hocam ciddi soruyorum;

2 yıl sizi şampiyon yapan hocayı göndermeyi düşünüyorsunuz. Madem 2 yıldır şampiyonsunuz hatta 3 geliyor, neden göndermek istiyorsunuz? Hoca kötüyse 3 yıldır sizi kim şampiyon yapıyor?

Geçen sezon kötü dediğiniz hoca 102 puan topladı. Ya da toplattırıldı mı?

Ona bakılırsa geçen sene gerçek şampiyon biziz dediniz 99 puan toplayıp size göre "şampiyon" yapan hocayı yolladınız. Neden?

Hocam ciddi soruyorum;

2 yıl sizi şampiyon yapan hocayı göndermeyi düşünüyorsunuz. Madem 2 yıldır şampiyonsunuz hatta 3 geliyor, neden göndermek istiyorsunuz? Hoca kötüyse 3 yıldır sizi kim şampiyon yapıyor?

Geçen sezon kötü dediğiniz hoca 102 puan topladı. Ya da toplattırıldı mı?
Çünkü tamamen bireysel kalite sayesinde hocalık yapıyor. Sizin ima etmeye çalıştığınız bir yapı yok ortada. Lig tamamen 3 takım ve gerisi olmak üzere oluştuğundan dolayı rekabet sadece bizim aramızda. Sen hocasız da çıksan Anadolu takımlarının hepsini çok rahat yenersin. Aynı şey Fenerbahçe için de geçerli. Okan Buruk gerçek rekabet ortamı olan Avrupa'da tosluyor. Bu yüzden gitmesini istiyoruz.

Ona bakılırsa geçen sene gerçek şampiyon biziz dediniz 99 puan toplayıp size göre "şampiyon" yapan hocayı yolladınız. Neden?
Ve 99 puan toplayıp sadece 1 mağlubiyet yaşayan hocayı hiçbir takım istemedi ve İran'a gitti. Niye acaba?

Hacı İsmail hocama verselerdi şu kadroyu bizi şu anda dara sokardı.

Son 2-3 senedir ligde doğru dürüst rekabet yoktu ki zaten hocam kim gelirse gelsin puan farkı bu kadar açılacaktı. İki takım da diğer takımlara göre çok büyük kadrolar kuruldu. Utanmamız gerek aslında şu kadrolarla Avrupa'da doğru dürüst başarı yok. Ben geçen sene ligin çok kötü olduğunu düşünüyorum orası ayrı, iki takım da kollandı reyting için. Hatta sevinmediğim tek şampiyonluğumuzdur. İsmail kartal bir taktik belirlemişti ve taktik iyiydi ama b planı yoktu bence. Bir de olimpiakos maçında fred değişikliği de büyük tepkiye yol açtı. Yönetimden de okandan da nefret ediyorum 3 yıldır hiç sevmiyorum gerek karakteri olsun gerek taktik anlayışı olsun. Yönetime sövmeye başlasam 20 paragraf yazı yazarım.

1-2 maçlık bir durum değil. Ali Koç görev süresi boyunca 1 kere bile şampiyon yapamadı kulübü. Bunun sebebi de, bu zamana kadar FB'ye kurulan bütün kumpasların arkasında kim olduğunu bağıra bağıra yüzlerine söylüyor Ali koç. Ligde belli bir denge var ve bu denge, FB'yi 1. sıraya taşımamaya yönelik çalışıyor. FB geçen sezon belki de kulüp tarihinin en iyi sezonlarından birini geçirdi. Ama yine şampiyon olamadı. Geçtiğimiz 10 yılda da olduğu gibi, bir sezonda FB'nin ligdeki şampiyonluk ihtimalini elinden alacak takım hangisiyse, sistem onu 1. yapmaya yönelik işliyor. Bu süreçte kimlere ne kart çıkar kimlere ne çıkmaz orası değişebiliyor. Bunu yaparken de diğer arkadaşın dediği gibi reyting dengesini de sağlayacak şekilde yapıyor.
Hocam siz de dahil olmak üzere dediklerinizi söyleyen insanlara şunu sorayım;

Ligde şampiyon olup, şampiyonlar liginden elenmek mi, Ligde 2. olup avrupada yarışa girmek mi?

Madem böyle bir yapı var, neden lig için uğraşıyoruz? 2. olan takımın da şampiyonlar ligi bileti var. 2'yi koruyup avrupada olmayı ben tercih ederim. Direkt gidip elenmektense, elemelerde elenince avrupa liginden devam edersin. Neredeyse her sene avrupada çeyreği görüyoruz ya da ucundan dönüyoruz. Ligde böyle leş bir yapıya karşı mücadele etmektense 2. olup avrupada ses getirmek bence çok daha cazip bir fikir. Türkiye liginde neyin nasıl işlediğini tüm avrupa biliyor zaten. Gidip kazanacağım üç kuruş parayı ben genç oyuncu alır parlatır satarım yine karşılarım. En azından avrupada ses getirmeye çalışırım. Avrupada ses getiren takımlara sponsorluk ücretleri de yüksek fiyattan geliyor. Her türlü zarar etmiyorsun. Böyle zararı azken neden kendimi ligde heba edeyim? Ben o yüzden şampiyonluk beklemiyorum. Avrupaya kalıcı pençe izi bırakabilecek bir takım istiyorum.

Bilmiyorum ben mi yanlış düşünüyorum? Lig kupası olsa ne olmasa ne benim için. 29 tane zaten var.

Çünkü tamamen bireysel kalite sayesinde hocalık yapıyor. Sizin ima etmeye çalıştığınız bir yapı yok ortada. Lig tamamen 3 takım ve gerisi olmak üzere oluştuğundan dolayı rekabet sadece bizim aramızda. Sen hocasız da çıksan Anadolu takımlarının hepsini çok rahat yenersin. Aynı şey Fenerbahçe için de geçerli. Okan Buruk gerçek rekabet ortamı olan Avrupa'da tosluyor. Bu yüzden gitmesini istiyoruz.

Ve 99 puan toplayıp sadece 1 mağlubiyet yaşayan hocayı hiçbir takım istemedi ve İran'a gitti. Niye acaba?

Bu maçta olduğu gibi GS'nin görmesi gereken tüm kartlar sezon başından beri gösterilseydi takım ilk 3'e giremezdi.

Barış Alper g0t gobekdi maç boyu koşamadı edemedi Osimhen desen pozisyona giremedi Yakup Usta(Sara) zaten oyunda yoktu kısaca Beşiktaş bugun GS yi sahaya gömdü.Ayrıca Semih Kılıçsoy ikinci yarı girdi rezil etti beşiktaşı kartını yiyip çıktı resmen 1 tane net gol kaçırdı pozisyon yedi bide gitti üstüne kart yedi harici gözüme çarpan birşey olmadı.

2 sebebi var: Başkanlık seçimi ve hocanın egositliği.

Ali koç başkan kalabilmek için ses getirecek hamle yapmak zorundaydı. Bunu da Aziz yıldırımın en büyük kozu olan Jose'yi adamın elinden alarak yaptı. Arada ismail güme gitti kısaca.

Hoca ise kazandığı kaybettiği her maçta "Ben şöyle oynattım, Böyle oynattım", "Böyle rekor kırdım" diye her zaman kendini övüyor, hiç sorumluluk almıyordu. Kendi egoistliğine yenildi kısaca.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı