Beşiktaş Fenerbahçe'yi mi yoksa Galatasaray'ı mı daha çok ezeli rakip olarak görüyor?

2121ccs

Centipat
Daha fazla  
Ben bu konuda kararsızım çünkü Beşiktaş bir kulüp profilinde Fenerbahçe'yi Galatasaray'dan az da olsa veya çok da olsa daha fazla sever. Fakat taraftar veya zaman zaman yönetim olarak Fenerbahçe ile yaptığı derbiler Galatasaray'dan daha çekişmeli geçebiliyor veya Galatasaray taraftarını tam bir düşman olarak görüyorlar gibi. Bazen de iki taraf içinde dost olarak geçiniyorlar diye düşünüyorum. Sizce ezeli rakibi Fenerbahçe mi Galatasaray mı?

Ben bu konuda kararsızım çünkü Beşiktaş bir kulüp profilinde Fenerbahçe'yi Galatasaray'dan az da olsa veya çok da olsa daha fazla sever. Fakat taraftar veya zaman zaman yönetim olarak Fenerbahçe ile yaptığı derbiler Galatasaray'dan daha çekişmeli geçebiliyor veya Galatasaray taraftarını tam bir düşman olarak görüyorlar gibi. Bazen de iki taraf içinde dost olarak geçiniyorlar diye düşünüyorum. Sizce ezeli rakibi Fenerbahçe mi Galatasaray mı?
Bir fenerli olarak benim bu cevabım her ikisi de olur. Çünkü Beşiktaş kendisine göre zayıf bir rakibe yenilebilir, puan kaybedebilir; ama eğer karşı taraf dişli bir rakipse (Athletic Bilbao, Lyon; Fener, Galatasaray vb.) prime Barça tarzı bir oyun sergiliyor ama bana göre bu ülkede tek bir derbi vardır her ne kadar çoğu maç sıkıcı geçse de Fenerbahçe - Galatasaray derbisidir :)

Galatasaraylı olmamdan bağımsız olarak söylüyorum: Galatasaray artık makası iyice açtı. Arada 5-10 kupa fark olsa yine iyi, neredeyse rakiplerinin 2 katı kadar kupa kazanan bir takım ve ülkeye de 2 tane Avrupa kupası kazandırmış Real'i ve Arsenal'i yenerek. Asıl konumuza dönelim, Beşiktaş ve Fener kupa sayısı olarak birbirine yakın ve bana kalırsa en zevkli derbi maçları da Fenerbahçe ve Beşiktaş arasındaki derbilerdir. Son yıllar hariç çok gollü ve sansasyonel maçlar oynandı. İki takımın da birbirinden iyi ve kötü yönleri var ve bu da maça denge getiriyor. O yüzden Beşiktaş'ın asıl rakibi Fener'dir. Onun dışında rekabetten söz edecek olursak da en iyi rekabet Galatasaray-Fener rekabetidir ama alınan zevk olarak Beşiktaş-Fener diyebilirim kesinlikle.

Beşiktaş ile 2. sıradaki takım yakınlaşması 2. sıradaki takımın başkanının manipülasyonundan kaynaklanmaktadır tamamen. Algı işini iyi yapıyorlar yalan yok. Normal şartlar altında Galatasaray'ın da Beşiktaş'ın da düşmanı o malum takımdır. Son dönemlerde futbolu kaos ortamına döndürdüğü için öyle görünüyor. Galatasaray ve Beşiktaş dost kulüptür esasında. Fakat malum takımdan dost olmaz hiçbir şekilde. Aksi, akla mantığa aykırıdır.

Soru işareti atma sebebini anlayamadım. Bana neyi soruyorsun? Ben sana soru sormuştum. Sen de cevap verdin. Verdiğin cevapla mı bana soru sormaya çalışıyorsun? Soru işareti yerine nokta koymalıydın. Neredeyse 4 yıldır bu forumdaymışsın ama daha imla kurallarını öğrenememişsin. Bu da senin ayıbın olsun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı