Beslenme olmadan spor işe yarar mı?

muhammedisp

Centipat
Daha fazla  
Merhaba öğrenciyim bu yüzden adamakıllı beslenme şansım yok. Max günde 3 öğün ev yemekleri bazen 2 öğün de oluyor yorgun olduğum günler bir şey yemeden yatıyorum .haftada 5 gün spor yapsam bir işe yarar mı biraz zayıfım gelişir miyim yoksa daha da mı zayıflarım? veya aynı mı kalırım ?(daha önceden 8 aylık spor deneyimim var düzenli beslenme ile) şimdi ise evde toplam 60 kglik dambıl seti ile yapacağım.

Merhaba öğrenciyim bu yüzden adamakıllı beslenme şansım yok. Max günde 3 öğün ev yemekleri bazen 2 öğün de oluyor yorgun olduğum günler bir şey yemeden yatıyorum. Haftada 5 gün spor yapsam bir işe yarar mı biraz zayıfım gelişir miyim yoksa daha da mı zayıflarım? Veya aynı mı kalırım?(daha önceden 8 aylık spor deneyimim var düzenli beslenme ile) şimdi ise evde toplam 60 kglik dambıl seti ile yapacağım.

Beslenme en önemlisi sayılır hocam. Ve evet işe yarar tabii ki sonuçta az yediniz diye kaslar gelişmeyecek diye bir kaide yok. Ancak az yediyseniz bile protein almaya çalışın ki kaslar gelişsin. Ve günlük almanız gereken kalori miktarınının fazlasını veya eşitini mutlaka alın.

Merhaba öğrenciyim bu yüzden adamakıllı beslenme şansım yok. Max günde 3 öğün ev yemekleri bazen 2 öğün de oluyor yorgun olduğum günler bir şey yemeden yatıyorum. Haftada 5 gün spor yapsam bir işe yarar mı biraz zayıfım gelişir miyim yoksa daha da mı zayıflarım? Veya aynı mı kalırım?(daha önceden 8 aylık spor deneyimim var düzenli beslenme ile) şimdi ise evde toplam 60 kglik dambıl seti ile yapacağım.

Eğer yeterli biçimde beslenmezsen spor yaparak sadece kaslarına zarar verirsin.

Öğün hazırlamak zor bir şey değil, okula olmasa da kahvaltı ve akşam yemeğini hazırlaman toplam yarım saatini falan alır. Sporun boşa gitmez ama kalori ve makro hesabı yaparsan daha da motive olursun. Çünkü kafanda şu an bu soru işareti olduğu sürece spora kendini tam veremezsin. Okulda çıkan yemeklerin kalorisi yazıyordur zaten proteini göz kararı hesaplarsın max 20-30 gr falan koyarlar zaten. Evde de ister ev yemeği ye ister yarım saatini verip kendine güzel pratik öğün hazırla. Kalori ve makro sayma uygulaması kullan bide, ben kilo vermek için kullanıyorum epey motive ediyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı