Betta Balığı Yem Yemiyor

625724

Centipat
Merhabalar, 1 hafta önce aldığım yavru Betta'm var. Ufak yemleri hiç yemedi, büyük yemleri un haline getirince bazılarını yiyordu bazılarını tükürüyordu. 2 gündür büyük yemleride yemiyor ama dışkı çıkarıyor bayağı.

Akvaryumda pipo filtre var ve durgun içme suyu kullanıyorum.

Kaç litre? Fotoğraf atar mısnıız akvaryum ve balığınızın.

5 litre, bitki ve kum aldım daha gelmedi.
Hocam alışamamıştır. Bitki ve kum onlar için önemli ve temiz su sevmiyorlar pek. Capatta yaprağı bulabiliyorsanız onu atın o akvaryumu kahverengimsi bir hale getircek betalar onu çok seviyor.

Kaç litre? Fotoğraf atar mısnıız akvaryum ve balığınızın.

Hocam alışamamıştır. Bitki ve kum onlar için önemli ve temiz su sevmiyorlar pek. Capatta yaprağı bulabiliyorsanız onu atın o akvaryumu kahverengimsi bir hale getircek betalar onu çok seviyor.
43D5BE2F-BAA0-4EAE-A3A9-40091FA4B286.jpeg

Hangi yemi kullanıyorsun?
Ahm Betta Granulat birde BettaRelax diye sıvı aldım işe yarar mı bilmiyorum.

Dosya Ekleri

• 54417C23-8329-40B5-8941-76F326E3BA8C.jpeg
    54417C23-8329-40B5-8941-76F326E3BA8C.jpeg
    199,4 KB · Görüntüleme: 158
Eki Görüntüle 1707604

Ahm Betta Granulat birde BettaRelax diye sıvı aldım işe yarar mı bilmiyorum.
Hocam keşke kurulumu balığı almadan önce yapsaydınız. Balığın herhangi bir hastalığı yok belli oluyor. Bence kum ve bitki gelene kadar umudunuzu kesmeyin ve bunlar gelince tekrar kurulum yapın betayı bir kaba alarak. Bu zaman diliminde yem vermeye devam edin yer yemez bilmiyorum fakat aç kalınca ölmüyorlar kolay kolay (3 gün yemeksiz yaşıyorlar hiç yemek yemeden)

Hocam keşke kurulumu balığı almadan önce yapsaydınız. Balığın herhangi bir hastalığı yok belli oluyor. Bence kum ve bitki gelene kadar umudunuzu kesmeyin ve bunlar gelince tekrar kurulum yapın betayı bir kaba alarak. Bu zaman diliminde yem vermeye devam edin yer yemez bilmiyorum fakat aç kalınca ölmüyorlar kolay kolay (3 gün yemeksiz yaşıyorlar hiç yemek yemeden)
Kırtasiyede vazo kumu buldum kahverengi gibi akvaryum için uygun mudur sizce? 10 liraydı.

Kırtasiyede vazo kumu buldum kahverengi gibi akvaryum için uygun mudur sizce? 10 liraydı.
Hocam uygunluğunu bilmiyorum bu hobide yeniyim fakat kaliteli kum her zaman daha iyidir o kum salınım yapar mı veya yıkamak lazım mı bilmiyorum. Neyse salınım yaparsa renkten anlarsınız ve pipo kirlenir anlarsınız, koyabilirsiniz fakat bitkilerin o kumdan verim alacağını sanmıyorum. Eğer bitkiler çok gereksinim isteyen bitkiler değilse olur.

Eki Görüntüle 1707604

Ahm betta granulat bir de bettarelax diye sıvı aldım işe yarar mı bilmiyorum.

Sıvının işe yarayacağını pek düşünmüyorum. Dışkı çıkarıyorsa yiyordur. Çok zorlamaya gerek yok.

Öncelikle betta balığı nasıl su seviyor onu araştırmak lazım. Bazı balıklar sert su sever, bazılarında yumuşak su sever, ona göre kum almak lazım. Yani sıradan her kum alınmaz. Sadece bu da yetmiyor, kaliteli bir kum olması lazım. Aldıktan sonra iyice yıkamak gerek.

Araştırdım betta balığı yumuşak suyu seviyormuş. Onun için kum olarak önerebileceğim ince siyah hagen kum var.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı