Beyaz renk temalı bilgisayar toplama

13900K'lı sisteme o ekran kartı ve kasa olmamış. Beyaz olması şartsa bile en azından bilindik markalardan, incelemesi güvenilir kaynaklar tarafından yapılmış kasaları araştırmanızı öneririm. YouTube'da gamersnexus ve hardware canucks gibi kanallara göz atabilirsiniz.

Ekran kartını ileride değiştiririm diyorsanız da 650W PSU muhtemelen düşük kalacaktır. Bence illa beyaz istiyorsanız ikinci bir renk seçin. Kasayı ve RAM'leri beyaz alın. Kasa fanları, GPU ve anakart ile de kontrast oluşturun. Geçmişte siyah - kırmızı PC topladım, şu an karanlık bir tema yaptım. Tabii ki bem beyaz istiyor olabilirsiniz, ama günün sonunda bu PC, tablo değil. Güzel göründükçe değil, parçalar güçlendikçe daha iyi çalışacaktır.

Yorumun için çok teşekkür ederim duruma göre beyaz ağırlıklı fakat siyaha da yönelik bir şekilde ilerleyebilirim sanırım. Ekran kartı konusunda ne yapacağımı pek bilmiyorum açıkçası çünkü işlemci gibi çok güçlü bir ekran kartı alırsam fiyat 100kya dayanacak ve bu PC'yi toplamamı epey uzatır. Kasa için de çoğu kişi aynı şeyi söyledi önerilerinizi dikkate alacağım.

Kasa berbat, almayın. Önü kapalı, hava almayan bir kasa. Parçalar yük altındayken kasanın içi soba gibi olur.
Teşekkür ederim yorumunuzu dikkate alacağım.

Yorumun için çok teşekkür ederim duruma göre beyaz ağırlıklı fakat siyaha da yönelik bir şekilde ilerleyebilirim sanırım. Ekran kartı konusunda ne yapacağımı pek bilmiyorum açıkçası çünkü işlemci gibi çok güçlü bir ekran kartı alırsam fiyat 100kya dayanacak ve bu PC'yi toplamamı epey uzatır. Kasa için de çoğu kişi aynı şeyi söyledi önerilerinizi dikkate alacağım.
İntel işlemci şart mı?
Biraz daha bekleyin AMD tarafında 7800x3d çıkacak ve muhtemelen intelden daha ucuza ve en kötü aynı güçte olur.
Ekran kartını kesinlikle yeni nesilden alın. 4070ti-7900xt-4080 bu üçünden biri alınabilir. Ara ara 29 bine düşüyor 4080, 19 bine düşüyor 4070ti.

Intel işlemci şart mı?
Biraz daha bekleyin AMD tarafında 7800x3D çıkacak ve muhtemelen Intel'den daha ucuza ve en kötü aynı güçte olur.
Ekran kartını kesinlikle yeni nesilden alın. 4070 TI-7900XT-4080 bu üçünden biri alınabilir. Ara ara 29 bine düşüyor 4080, 19 bine düşüyor 4070 Ti.

Aslında Intel işlemci şart değil ama AMD'ye pek güvenemiyorum açıkçası. Fakat şu an zaten biraz daha araştırma aşamasındayım işlemci konusunda farklı bir seçim yapabilirim. Ekran kartı konusunda herkes yetersiz olduğunu düşünmüş 13. nesil bir işlemci için sanırım yeniden değerlendirmem lazım yorumun için çok teşekkür ederim.

Kasa olarak şunu öneririm:

Kasa Cooler Master marka olduğu için zaten direk içimi rahatlatıyor ama ben biraz da görünüş açısından kendimi tatmin etmeye çalışıyorum daha sade bir öneriniz var mıdır acaba? Ayrıca konuyla biraz alakasız olabilir ama bu tarz kasalarla karşılaştım içinde güç kaynağı ile geliyor fakat fiyatı hem böyle bir kasa için hem de 650W +80 bir güç kaynağı için ucuz değil mi?

Aslında Intel işlemci şart değil ama AMD'ye pek güvenemiyorum açıkçası. Fakat şu an zaten biraz daha araştırma aşamasındayım işlemci konusunda farklı bir seçim yapabilirim. Ekran kartı konusunda herkes yetersiz olduğunu düşünmüş 13. nesil bir işlemci için sanırım yeniden değerlendirmem lazım yorumun için çok teşekkür ederim.
Sistemi eğer ki oyun için alacak isen ekran kartını güçlü seçmen gerekir. Seçtiğiniz işlemci 3060ti ye çok fazla. 3-4 bin liralık işlemciler bile 3060ti yi besliyor çok rahat. O işlemciyi alacaksan yanına rtx4090 filan koyman lazım ki dengeli olsun değilse boşa masraf. Uzun süre kafam rahat olsun diyorsan rtx 4080 öneririm. 4080'in yanına ya intel ya da amd sistem toplarsın. Ucuz olsun dersen b450 anakart ve ya b550 anakart alıp Ryzen 5800x3d işlemci koyarsın rtx 4080 ile cillop gibi çalışır bu seni en az 5-6 bin TL masraftan kurtarır ama ileride anakart değişimi yapman gerekir. Bence sen yeni bir konu aç bütçeni belirt ve ne yapmak istediğini belirt öneriler gelsin.

Sistemi eğer ki oyun için alacak isen ekran kartını güçlü seçmen gerekir. Seçtiğiniz işlemci 3060 Ti'ye çok fazla. 3-4 bin liralık işlemciler bile 3060 Ti'yi besliyor çok rahat. O işlemciyi alacaksan yanına RTX4090 filan koyman lazım ki dengeli olsun değilse boşa masraf. Uzun süre kafam rahat olsun diyorsan RTX 4080 öneririm. 4080'in yanına ya Intel'ya da AMD sistem toplarsın. Ucuz olsun dersen B450 anakart veya B550 anakart alıp Ryzen 5800x3D işlemci koyarsın RTX 4080 ile cillop gibi çalışır bu seni en az 5-6 bin TL masraftan kurtarır ama ileride anakart değişimi yapman gerekir. Bence sen yeni bir konu aç bütçeni belirt ve ne yapmak istediğini belirt öneriler gelsin.

Aslında şu an yapılan öneriler çok işime yaradı yeni bir konu açıp diğer yardıma olan insanları perdelemek istemem. İleride değiştirmek üzere bu sistemi kurabilir miyim? Mesela sistemi kasayı değiştirip böyle satın alsam sonrasında ekran kartını değiştirmek yerine 3060'ın yanına bir 4080 Ti'ya da 4070 gibi bir kart alsam RAM'leri arttırsam sence mantıklı olur mu yani çift ekran kartı bu işlemciyi boğabilir mi en azından sistemimin bir kısmı yüksek kalitede olsun sonrasında 32 GB RAM'i 64 vs yapabilirim.

Renk konusu tabii göreceli ama sırf renk için bu sisteme bu paraları vermek heba olur. Onun yerine AMD 7000 serisi hatta 3D serisi bir sistem toplanabilir. Kaldı ki monitörde göremedim ama 1080P'dir büyük ihtimal. 1700 TL 650W PSU vermekte çok mantıksız. Genel olarak 2K bir sistem neredeyse kurabilirsin sadece renkten vazgeçerek.

Aslında şu an yapılan öneriler çok işime yaradı yeni bir konu açıp diğer yardıma olan insanları perdelemek istemem. İleride değiştirmek üzere bu sistemi kurabilir miyim? Mesela sistemi kasayı değiştirip böyle satın alsam sonrasında ekran kartını değiştirmek yerine 3060'ın yanına bir 4080 Ti'ya da 4070 gibi bir kart alsam RAM'leri arttırsam sence mantıklı olur mu yani çift ekran kartı bu işlemciyi boğabilir mi en azından sistemimin bir kısmı yüksek kalitede olsun sonrasında 32 GB RAM'i 64 vs yapabilirim.
İki gpu ile ne yapacaksın ki hocam?

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı