Beyaz renk temalı bilgisayar toplama

Hava soğutucu tercih edilecek olursa Noctua D15 mükemmel.
Bunun yanına da indirime girdiğinde RTX 4070ti alınabilir. Hatta 29 bine filan düşerse 4080 bile alınabilir. 4080 alınırsa güç kaynağı olarak bunu öneririm.
Beyaz kasa olarak TD500 veya Lancool 2 Mesh en iyi seçenekler.

Bir şey yapacağımdan değil tabii ki sadece ekran kartını yükselttiğim zaman diğerini kenara atmak benim içime sinmez 2 tanesi dursa sistemde problem olur mu ki.
Olur. Bu yüzden sistem toplarken ekran kartını en üst model tutmaya çalışıyoruz.

Renk konusu tabii göreceli ama sırf renk için bu sisteme bu paraları vermek heba olur. Onun yerine AMD 7000 serisi hatta 3D serisi bir sistem toplanabilir. Kaldı ki monitörde göremedim ama 1080P'dir büyük ihtimal. 1700 TL 650W PSU vermekte çok mantıksız. Genel olarak 2K bir sistem neredeyse kurabilirsin sadece renkten vazgeçerek.

Monitörü sonradan alacağım için dahil etmedim şu anki sistemimde kullandığım uyduruk bir monitörle devam edeceğim. İleride alacağım monitör: Dell AW2521HFL 25" Alienware Oyun Monitörü Full HD 1920x1080 @240Hz IPS Parlama Önleyici, 16:9, AMD FreeSync Premium ve G-SYNC Uyumlu, 1ms, h? henverstellable : Amazon.com.tr: Bilgisayar

Monitörü sonradan alacağım için dahil etmedim şu anki sistemimde kullandığım uyduruk bir monitörle devam edeceğim. İleride alacağım monitör: Dell AW2521HFL 25" Alienware Oyun Monitörü Full HD 1920x1080 @240Hz IPS Parlama Önleyici, 16:9, AMD FreeSync Premium ve G-SYNC Uyumlu, 1ms, h? henverstellable : Amazon.com.tr: Bilgisayar

Monitör iyi gibi ama dediğim gibi bu paralara 2K 144Hz'lık bir sistem ve sonrasında monitör alınabilir. Ama sen rekabetci oyunlar oynayacağım 240Hz olsun dersen o zaman bu monitör işine yarar.

Monitör iyi gibi ama dediğim gibi bu paralara 2K 144Hz'lık bir sistem ve sonrasında monitör alınabilir. Ama sen rekabetci oyunlar oynayacağım 240Hz olsun dersen o zaman bu monitör işine yarar.

Her türlü oyunu oynadığım için yeri geldiğinde rekabetçi oyunlarda sıkıntı yaratmasını istemedim ve görünüş olarak epey çekici bir parça kasayla uyumlu da olmasını istiyorum ileride daha büyük bir monitör alacağım yanına ek olarak büyük ihtimal seçimim 144Hz olacak çünkü büyük monitörlerde Hz değeri yüksek olunca fiyat da epey bir tuzlu oluyor.

Bir şey yapacağımdan değil tabii ki sadece ekran kartını yükselttiğim zaman diğerini kenara atmak benim içime sinmez 2 tanesi dursa sistemde problem olur mu ki.
Hocam sen rtx 4080 takınca 3060ti ayak bağı olacak tamamen. 4080 dediğimiz kart 2 kat saf güçte daha güçlü. Hem ikisini aynı anda kullanamayacaksin da. Oyun oynadığın zaman ikisinden biri çalışacak sadece gereksiz.

Hocam sen RTX 4080 takınca 3060 Ti ayak bağı olacak tamamen. 4080 dediğimiz kart 2 kat saf güçte daha güçlü. Hem ikisini aynı anda kullanamayacaksin da. Oyun oynadığın zaman ikisinden biri çalışacak sadece gereksiz.

Haklısın biliyorum zaten tek bir tanesini kullanmam gerektiğini fakat birden fazla monitörüm olacağı için 3060ı kutusuna kaldırmak yerine Discord veya herhangi bir uygulama kullandığım ekrana bağlayabilirim bu sayede hem 4080 işlevsel olur hem de 3060 rafa kalkmamış olur haksız mıyım?

Haklısın biliyorum zaten tek bir tanesini kullanmam gerektiğini fakat birden fazla monitörüm olacağı için 3060ı kutusuna kaldırmak yerine Discord veya herhangi bir uygulama kullandığım ekrana bağlayabilirim bu sayede hem 4080 işlevsel olur hem de 3060 rafa kalkmamış olur haksız mıyım?
Öyle olmuyor işte. O zaman o ekran kartını kullanmak için ayrı bir kasaya daha ihtiyacın olur. O yüzden iyi ekran kartı öneriyoruz. Yükseltmek zorunda kalma diye.

Arkadaşlar genel olarak kasa ve ekran kartı olarak hatalı bir seçim yapmışım sanırım kasayı değiştireceğim fakat ekran kartını değiştirme taraftarı değilim şu an için (ileride kesinlikle) sizce 13. nesil bir işlemci ile 3060 birlikte çalışırken herhangi bir performans sorunu yaşar mıyım yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Öyle olmuyor işte. O zaman o ekran kartını kullanmak için ayrı bir kasaya daha ihtiyacın olur. O yüzden iyi ekran kartı öneriyoruz. Yükseltmek zorunda kalma diye.

Tamam da sorun ne işlemci mi sorun yaratır?

Technopat'ın bir videosunda sıvı soğutma ile hava soğutmayı karşılaştırdılar ve overclocksuz bir şekilde değerler aşırı yakındı birbirlerine o yüzden hava soğutma tercih ettim bir şeylerden kısmak için sorun olur mu sizce? Ya da böyle yüksek işlemcilerde overclock yapmadan rahat rahat istediğimi yapabilir miyim?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı