Hocam bence ilaçlar bir işe yaramıyor. Bende biraz durgun bir karaktere sahip olduğum için psikiyatriste gidip yazılı ve sözlü test olmam neticesinde dikkat eksikliğim olduğu ortaya çıkmıştı. Doktorun verdiği ilaçları kullandığım zaman akşam 21.00 dediği zaman sürekli uykum geliyordu, yani bu ilaçlar benim dertlerimi, sıkıntılarımı vesaire kafamdan silmiyordu, beni sürekli uyutup ruh gibi etrafta gezdiriyordu. Bir de saç dökülmesi yaptığını görünce ilaçları bıraktım. Bence dikkat eksikliği ve beyin tembelliğinin en güzel ilacı üstte yorumumda yazdığım gibi bolca sosyalleşmek ve yeni aktiviteler denemek, bunları yaparken sizin dediğiniz gibi bol sıvı alımı, sağlıklı beslenme, spor yapma gibi şeylerinde etkisi büyük bence. Ancak tek başına bunları yapmak yetmiyor gibi, kişinin kafasını ne kurcalıyorsa o şeylerden kurtulması lazım, yani psikolojik olarak ilaçsız destek almalı. En basitinden kendimi örnek verecek olursam bu üstte yazdıklarımı ne kadar uygularsam uygulayayım arkadaş gibi dersin başına oturduğum zaman birisiyle 2-3 sene önce ettiğim kavganın flashbackleri zihnimde canlanmaya başlıyordu ve önüne geçemiyordum, gerçi hala önüne geçemiyorum. İş zor ama umarım imkansız değildir.Eğer dikkat dağınıklığı sorununuz varsa, bunu bir uzmana danışmak ve sorunu bu şekilde çözmek en doğrusudur. Fakat bazı zamanlar, uzmandan alınan destekten çok kendinizi de geliştirmeye bakıyor bu konu. Şahsen kendimden örnek vereyim; anaokulundan beri dikkat dağınıklığı ve hiperaktivite bozukluğu hastalığını taşıyordum, ki hala bazı durumlarda yaşıyorum. Psikiyatristlere giderek üniversite zamanıma kadar hep dikkat toplayıcı ilaçlar kullandım, fakat üniversite zamanında yan etkileri int*h*r* kadar sürükleyecek derecedeydi. Ben de o zaman bu zamandır ilaçları bırakıp, dikkatimi yoğunlaştırabileceğim işlere yöneldim. Örneğin; sudoku ve kelime oyunları oynamaya başladım, sosyalleşmeye başladım fakat kendime de zaman ayırdığım oldu, bana kalırsa dikkat eksikliğinin bir diğer sebebi de sıvı yetersizliği. Su tüketimimi arttırdım, yeni şeyler yaptım vs. gibi şeylerle uğraştım ve bu şekilde kendimi toparlayabildim. Bu yaptıklarım beni ileriye dönük ve analitik bir şekilde düşünmeye teşvik etti, bu sayede kendimi çok rahatlamış halde buldum. Eğer dediklerim size yardımcı olursa, ne mutlu size.