Beynimizin %100'ünü Kullanıyoruz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hiç okumaya gerek olmadığını düşünüyorum.

Bunun tamamen saçmalık olduğu bilimsel şekilde kanıtlandı. Kanıtlanan olay; Beynin her bölgesinin farklı işler için kullanıldığı yönündeydi. Yani arka tarafı görmek, ön, sağ tarafı işitmek vb. gibi...

Benim teorim ya da düşüncem ise; %10'unu veya %7'sini her ne kadarını olursa olsun, kullandığımız yer beynin "Düşünce" bölümü olduğudur. Büyük ihtimalle bunun da açıklaması vardır.

Edit: Yazılanların hiçbirini okumadım, başlığa göre yorum yazdım. Belki de söylediklerim zaten konuda vardır.
Kaynak verebilir misiniz ? 100 de yüzünü kullandığımıza dair kanıtlar ve kaynaklar var. Ayrıca madem o akdarını kullanıyoruz. Geri kalanı napıyor ? Allah(c.c) boşu boşuna mı yarattı ?

Ayrıca herkeste beyin var. Ama kullanmasını bilene güzel.

Kaynak verebilir misiniz ? 100 de yüzünü kullandığımıza dair kanıtlar ve kaynaklar var. Ayrıca madem o akdarını kullanıyoruz. Geri kalanı napıyor ? Allah(c.c) boşu boşuna mı yarattı ?

Ayrıca herkeste beyin var. Ama kullanmasını bilene güzel.

Söylediğim şey tamamen benim düşüncem. Neyin kaynağını istiyorsunuz anlamadım ? Teoriden ibaret...

Aslında basit bir mantık kuracağım biz beynimizin %100'ünü kullansaydık santranca bir bilgisayara yenilmezdik. Çünkü beynin işlem kapasitesi o kadar yüksek ki bilgisayarın işlem kapasitesi, yanında bir toz zerresi oluyor.

Şuan baktığımızda satrançta en iyi adam bile bilgisayara bir kez de olsa yenilmiş. Bu şuna işaret : Bizim beynimiz tam kapasitede çalışsa bile biz bir kısmını algılayabiliyoruz diğer kısmı ise tabi ki boşa gitmiyor, vücut için kullanılıyor.

Bu diğer kısmı algılayabilen ve yönetebilenler bazı güzel yeteneklere de sahip olabiliyorlar. Soğuğa dayanma gibi. Telepati'yi bilmiyorum. Ama o tip yeteneklere de sahip olabilirler belki. Yani anlayacağınız beynin %3'ünü kullanıyoruz gerçeği, maalesef ki doğru çünkü biz tüm beynin işlem kapasitesini hayatta kullanamayız. Ve biz vücut değiliz. Biz başka bir şeyiz o şeyin adını siz koyun artık.

Aslında basit bir mantık kuracağım biz beynimizin %100'ünü kullansaydık santranca bir bilgisayara yenilmezdik. Çünkü beynin işlem kapasitesi o kadar yüksek ki bilgisayarın işlem kapasitesi, yanında bir toz zerresi oluyor.

Şuan baktığımızda satrançta en iyi adam bile bilgisayara bir kez de olsa yenilmiş. Bu şuna işaret : Bizim beynimiz tam kapasitede çalışsa bile biz bir kısmını algılayabiliyoruz diğer kısmı ise tabi ki boşa gitmiyor, vücut için kullanılıyor.

Bu diğer kısmı algılayabilen ve yönetebilenler bazı güzel yeteneklere de sahip olabiliyorlar. Soğuğa dayanma gibi. Telepati'yi bilmiyorum. Ama o tip yeteneklere de sahip olabilirler belki. Yani anlayacağınız beynin %3'ünü kullanıyoruz gerçeği, maalesef ki doğru çünkü biz tüm beynin işlem kapasitesini hayatta kullanamayız. Ve biz vücut değiliz. Biz başka bir şeyiz o şeyin adını siz koyun artık.
Beynin %100 kullanıp kullanmamanla alakalı değil bilgisayara yenilme. Bu tamamen zeka ile alakalı birşey. Zeka ile beynin %100 kullanımı farklı şeyler. %100 kullanıpta yenemeyebilirsin. Beynin tamamı kullanılıyor.

Ya abim. 1 saniyede 100 hamle hesaplayabilen bir adam Santranç'ta yenilmez ki(istese yani). Zeka dediğin şey zaten işlem kapasitesidir. Her insan eğer genetik olarak bir anormalliği yoksa işlem kapasitesi aynı olan beyinlere sahiptir ama her birinin bu işlem kapasitesini kullanma yüzdesi farklı senle beni ayıran şey bu. Ayrıca ne yöne kullandığı da fark ediyor yani biri sporda kullanır diğeri derslerde vs. daha da çoğaltılabilir bu örnekler. Ama asla işlem gücümüzün tümünü kullanamayız. Bu da %100 kullanmadığımızın göstergesi. Zaten bilim adamları da bunu söylerler beyniniz gün içinde şu kadar işlem yapar(Ne kadar olduğunu unuttum :D) ama siz %1'ini zor algılarsınız.

Bu normal bir şey. Zaten dediğim gibi gerisi boşa bitmiyor. Gerisi vücut için, yürürken ki dengeniz için vs. kullanılıyor. Yani otomatik olarak yapabildiğiniz, refleks olan şeyler. Beynin işlem kapasitesi kadar işlem kapasitesi olan bilgisayarların, zekanın çokça kullanıldığı alanlarda tüm insanlardan iyi olduğun görünce herkes benim dediğimi anlayacaktır.

Bilgisayarı santraç oynaması için programlayan kim? İnsan değil mi?

Bilgisayara kuralları öğrettirsin yeter. Gerisini kendisi yapar. Santranç oynayan her insanın yaptığı gibi. Yani bu yazıyı yazman bence mantıksız oldu.

@Ömer Erten
Yazdığım cevap son derece yeterli olup bi daha okumanı tavsiye ediyorum. İki parağraf yazı yazmışsın hala bilgisayar işlem kapasitesi diyorsun. İstediği kadar işlem kapasitesi olsun komutları şu an için insan verdiği için komutsuz boş bir teneke kutusundan farkı yoktur.

Sen benim değindiğim konudan çok farklı bir konuya değiniyorsun ben sadece örnek verdim. İnsanların bilgisayarı icat etmesi beyninin %100'ünü kullandığını ispatlamaz. Kodlama yapması da. Yani bu tip şeyler az işlem gücü ile de yapılabilecek şeylerdir. -İşlem gücü derken sadece toplama çıkarma yapma hızından bahsetmiyorum "Birim zaman başına düşünce sayısı"ndan da bahsediyorum-

Anlaşılmayacak bir tarafı yok bizim beynimizin işlem hızı 20.000.000 GHz'tir(Yaklaşık) ama biz bunun tümünden yararlanmıyoruz mesela 20 bin GHz'inden(aslında bu kadar fazla değil daha az, bazı insanlarda nadiren yüksek olabiliyor) yararlanıyoruz gerisi vücut içi fonksiyonlara, dengemize vs. harcanıyor. Ayrıca Dünya'nın en iyi Santranç oyuncusunu yenen bilgisayar 200.000 GHz işlem hızına sahipti yaklaşık olarak. Bu da beynimizin %100'ünü kullanmadığımızın bir diğer kanıtı.

Bence de beynimiz işlemciye benzetmek doğru, ihtiyacı olanı kadar kullanır, demiyorum %100 ü nü kullanamaz ama her daim kullanacak değil ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı