Beynimizin %100'ünü Kullanıyoruz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Saçma saçma konuşup durma burda. O bilgisayara bir ev hayalet de bakalım nasıl sap gibi kalacak. Beynimiz matematiksel bakımdan hesap makinesinden bile kötüdür. Satranç ta da matematik kullanılır. Nasıl mı? Genellersek her hamleyi ve ondan sonra olacakları matematiksel bir işleme dönüştürür. Ve o konuda iyi olduğu için pek de zor sayılmaz. İnsan beyni belli şeyler arasında bağlantı kurmada(mantık) çok iyidir. Ancak matematiksel olarak çok zayıftır. Sen o bilgisayarı bir bebeğin içine koy. İlişkendirilecek o kadar çok bilgi vardır ki hele ki biri bir olay anlatırken suratınızda loading simgesi çıkması çok muhtemel. Tabi bu sana çok kolay gelecek ancak hiç de öyle değik.

Beynimiz, Matematik işlemlerinde kötü olsaydı yürüyemezdin. Spor yapamazdın, hareket edemezdin ayrıca vücuttaki çoğu fonksiyon aksardı bilmeden konuşma lütfen. Zaten bana beynini %100 olarak kullandığını da kanıtlayamadın yazında. Beyin öyle Matematiksel hesaplar yapıyor ki anlayamazsın. Sen yürüyorsun ama beynin orda hesaplama yapıyor dengede kalabilmen için. Ve sen bunların farkında değilsin. Zaten bu bile beyninin %100'ünü kullanamadığını kanıtlar. Ayrıca Santranç örneği vermemin sebebi bilgisayarın bunda iyi olmasıdır. Duygu veya başka bir konuda örnek veremezdim. Santrançta matematik olduğundan dolayı bilgisayarın en iyi oynadığı oyunlardan birisi Tabi Damayı da unutmamak lazım.

Sonuç olarak beynimizin %100'üne erişimimiz yok. Biz belli bir kısmını kullanıyoruz gerisi bizim farkında olmadığımız işler için harcanıyor. Vücut içi fonksiyonlar, refleks haline gelmiş hareketler(Bisiklet sürmek, araba sürmek, yüzmek gibi) vb. işlerde kullanılıyor.

Bu çıkarımlar nereden? Bir bilimsel açıklamaya dayanıyor mu? Bir yerden okuduysan kaynak gösterebilir misin? İnsanlar ve beyni olan canlıların tümü beyninin hemen hemen tümünü kullanır. Beynimizin her bölümü belli görevlerden sorumludur ve bu bölümler aktif olarak kullanılmaktadır. Kimi bölgeler, diğerlerinden daha fazla ya da az çalışıyor olabilir ama bu hiç çalışmadıkları anlamına gelmiyor. Ayrıca, bahsettiğin fonksiyonlar da beynin çalışıyor olmasının işareti. Çalışmaktan kasıt aktif olarak düşünmek değildir, beynin bir şekilde bir fonksiyonu yerine getirmesidir.

Yukarıdaki arkadaş anlatmış ama ben yinede söyleyeyim. Bırak cahil cahil konuşmayı beynin yürürken yada farklı bir hareket yaparken matematik işlemi yaptığını nereden çıkardın? Bir belge mi var elinde. Küçüklüğümüzde yürüyemememizin nedeni nöronlar arasında yeteri kadar bağ yoktur. Gittikçe geliştikten sonra nöronlar yeteri kadar bağlanır ve eğik zeminden kumlu zemine kadar her zemine göre farklı nöronlar sinyal alır. Ve biz buna alışkanlık diyoruz matematik işlemi değil. O kısmını bırak bilgisayarda RAM diye bir şey var insanlar aklında 2, en fazla 3 hamle tutar. Gerisinde unuturuz hangi hamleyi yapınca ne olacağını. Allah aşkına bildiğini sanıp ta bilip bilmeden konuşma diye yorum atınca haklı çıkmıyorsun buradaki 5-6 kişi saf ta bir sen mi profesörsün.

Insan beyni kac GB veri depolayabilir ve islem hiz - Eski Windows Sistemleri Forumu Öncelikler bu linke bakmanızı tavsiye ederim. Baktıktan sonra yazılarımı okuyun belli ki anlamamışsınız.

Çoğu çıkarımı kendim düşündüm ama beynin matematiksel işlemler yaptığını işte yürürken vs. bu çıkarım benim değil zaten bilinen bir şey bu.
Beyin ile ilgili ilginç özellikler diye Google da aratırsan bir çok kaynak bulursun. Zaten beynin en ilginç özelliklerinden biri de bizim beynin saniyede yaptığı yaklaşık 1.000.000 işlemin %1'inden daha azının farkında olmamız. Bu bile %100'ünü bizim kullanmadığımızın göstergesi. Bakın vücudumuzun demiyorum biz, biz beynimizin %100'ünü kullanmıyoruz. Ama tabi vücudumuz kullanıyor. Lazım çünkü Mesela vücudumuzdaki sistemler. Vücudumuzu yöneten beyindir.

Sen mesela beynine ben yarın saat 5'te uyanacağım deyip de 5'te uyandın mı ? Yada sen tuvaletin geldiğinde ben sonra yapacağım vücudum beni uyarma diyebiliyor musun ? Yada sen ya burası çok gürültülü kulağım duyma diye emir verip kulağına söz geçirebiliyor musun ? Yada beynim ders çalışmam lazım kendini derse odakla diyebiliyor musun ? Yada sinek sana soktuğunda yada başka bir sebepten bir yerin kaşındığında ya kaşınmasana deyip kaşınmayı durdurabiliyor musun ? Yada bir yerin yaralandığında hücrelerim çok bölününde hemen iyileşsin diyebiliyor musun ? Yada sperm üretme boşuna şuan bekarım bir işime yaramayacak diyebiliyor musun ? Hayır değil mi ?

Senin beynin vücudunu yönetiyor ama sen beynini yönetemiyorsun. Bu bile %100'ünü kullanamadığının apaçık bir göstergesidir. Ayrıca üstteki sorular rahatlıkla çoğaltılabilir.

Beynimizin ne kadarını kullanabildiğimizi bilmemiz neyi değiştirir ki fikirler ve insanlar değişmediği sürece...

Kullanmaktan kastımız bilinçli olarak işlem yapabilmeksen dediğiniz mantıklı. Ama yukarıda yazdığım gibi beynimiz şimdikinden 1000 kat daha güçlü ve daha zeki olsa bile kafada ki fikirlerdir bizi biz yapan bırakın yüzde kaçını kullandığımızı.

İhtiyaçlardır vücudun tümünü geliştiren. Basketbolcuların boyunun uzaması gibi adamın ihtiyacı var potaya ulaşmaya. İnsanların beyni teknoloji ve doğayla parelel bir şekilde gelişir. Şimdi görmüyor musunuz 3 yaşında çocuklar tableti rahatlıkla kullanabiliyor. İhtiyaçlar gelişimleri beraberinde getirir vücutda. Ağırlık kaldırıp kaslarınızı yorarsanız kaslarınız yorulmamak daha dayanıklı olmak için gelişir. Gelişim bana göre sınırsızdır. Dediğiniz insan beynini geliştirerek %100 üne yakın bir yerlere ulaşabilir. Bence mantıksız ama şu mantıklı bir bardak su düşünün barda ağzına kadar dolu yanına aynı bardağın içinde yarıya kadar dolu olanını koyun işte şimdi yarım bardak tam bardağın %50'si kadardır ama tam bardak yoksa yarım bardak zaten elimizdeki en dolu bardaktır. Ama siz diyorsanız ki beynin maksimum yaptığı bir işlem var ve gücü var bunu bilimsel olarak hesapladık. Heh işte o maksimum üzerinden bir yüzde çıkartılabilir ancak.

Saf cahillik akıyor resmen.

Bu sözü ilk duyduğumda daha beynin farklı işlevler için bölümlere ayrıldığını bilmiyordum. Ama FEN dersinde beynin bölümlerine biraz aşina olunca, bu teori benim için önemini kaybetmişti...
Diğer yandan beynin %100' ünü aynan da kullanabilseydik, mesela elimizdeki yara ile sırtımız da oluşan ağrıyı veya o anda farklı duyu organlarımızı aynı derecede hisseder ve tepki verebilirdik. Mesela kolunuz kopsa bile onun acısı ile ağzınızda ki bir yemeğin tadını aynı şiddette hissederdik beyin bir şeye çok odaklanmaz ve duyu alanımız genişlerdi.
Bu yargının doğruluğu bence şuradan çıkartılabilir mesela siz yemek yerken dişinizin ağrısını bastırmak için, elinizi bir masaya vurduğunuzda dişiniz ağrısı ve tat alma duyunuz daha da azalacak ve beyin elinize odaklanacaktır. Ama %100 kullanım söz konusu olsaydı, belki de acı diye bir şey hissetmezdik çünkü beyin çevrede ki bir çok şeye aynan da ilgi duyacağından hisler bölünür. Diye düşünüyorum...

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…