Beynimizin yüzde kaçını kullanıyoruz?

Sorum yukarıdaki gibi, Wikipedia ve birçok sitede bunun sahte olduğu söylenmiş. Ben kuzenim ile kavga ettim bu konuda. Burada yazılan cevapları ona göstereceğim. O beynimizin yüzde üçlük kısmını kullandığımızı iddia ediyor. Beynimizin yüzde kaçını kullanırız?

Beynini kullanma yüzden yaptığın şeylere göre değişir. Yani sen belirliyorsun desem yanlış olmaz herhalde :D.

Sorum yukarıdaki gibi, Wikipedia ve birçok sitede bunun sahte olduğu söylenmiş. Ben kuzenim ile kavga ettim bu konuda. Burada yazılan cevapları ona göstereceğim. O beynimizin yüzde üçlük kısmını kullandığımızı iddia ediyor. Beynimizin yüzde kaçını kullanırız?

Zaten aldığımız acı ve darbeler bir anda yok oluyor. Böyle saçma şey mi olur? Evrim ağacının bu konu hakkında açıklaması var. İnternetten yazıp bakabilirsiniz.

Beynini bir laptop gibi düşün. Pil Tasarrufu modunda işlemci %100'ünü kullanmaz ama en iyi performans modunda da en yükseğini kullanmaya çalışır. Bunun için net birşey söyleyemeyiz ama istersen %100'ünü de kullanabilirsin ya da %5'inide, bence bu konuda asla net birşey belirtilemez ama tahmin edilebilir.

Zaten aldığımız acı ve darbeler bir anda yok oluyor. Böyle saçma şey mi olur? Evrim ağacının bu konu hakkında açıklaması var. İnternetten yazıp bakabilirsiniz.
Beynini bir laptop gibi düşün. Pil Tasarrufu modunda işlemci %100'ünü kullanmaz ama en iyi performans modunda da en yükseğini kullanmaya çalışır. Bunun için net birşey söyleyemeyiz ama istersen %100'ünü de kullanabilirsin ya da %5'inide, bence bu konuda asla net birşey belirtilemez ama tahmin edilebilir.
Normal bir insan %100'e yakın bir oranını kullanır. Bu işte tasarruf olmaz. Eğer olursa zeka geriliği olur.

Yüzde kaçını kullandığımızda emin olsak bu konuyu biliminsanları bile araştırmaya gerek duymazdı bence. Araştırdığımda göre hepsini kullanamıyor olabiliriz. Ayrıca şöyle bir gerçek var, görüntü veren kısım kafatası arkasında, elk sinyallerini görüntüye çeviriyor, elk çarpmaları sonucu çok müthiş matematik yetenekleri kazanan insanlar var. Buda bir müdahale ile farklı seviyelere ulaşmak ise yada matematik vb bir konuda gelişme imkanımız var ise, hepsini kullanmadığımız şeklinde yorumlanabilir. Hesap yapmadan.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı