Beyond Two Souls hakkında ilk izlenimler

Merhaba Technopat kullanıcıları. Değinmek isterim ki oyunu 09.10.2025 tarihinde gece 00.20’de bitirdim ve sıcağı sıcağına bir inceleme yazmak istedim. Bu yazıda sizlere oyun hakkında bilgi vereceğim, kendi seçimlerimden biraz bahsedeceğim ve oyunun iyi ile kötü yönlerini derleyip aktaracağım. Umarım keyifle okursunuz.

Beyond: Two Souls Nedir? Kısaca açıklayalım:

Quantic Dream
tarafından geliştirilen Beyond: Two Souls, oyuncuya sinematik bir hikâye deneyimi sunan interaktif bir macera oyunudur. Oyunda, doğaüstü bir varlık olan Aiden ile gizemli bir bağı bulunan Jodie Holmes’un hayatına tanıklık ediyoruz. Oyun, çocukluktan yetişkinliğe uzanan dramatik bir yolculukta, kimlik, özgürlük ve kader gibi temaları işlerken oyuncuya da hikâyenin akışını belirleme fırsatı veriyor.

Oyunun Ana Karakterleri Kimlerdir?
  • Jodie Holmes: Aiden adlı ruhla bağlı doğan, güçleri yüzünden yalnız kalan ana karakter.
  • Aiden: Jodie’ye bağlı görünmez ruh; hem koruyucu hem tehlikeli.
  • Nathan Dawkins: Jodie’yi araştıran bilim insanı; ona baba gibi davranır.
  • Cole Freeman: Jodie’ye samimi şekilde yardım eden iyi kalpli araştırmacı.
  • Ryan Clayton: CIA ajanı; Jodie’nin sevgilisi ve bazen çatıştığı kişi. Ve sizin seçiminize göre ömrünüz boyunca yaşayacak kişi.

Biraz da meraklıları için oyunun yapım aşamasından bahsetmek istiyorum:
Beyond: Two Souls, yine Quantic Dream adlı Fransız oyun stüdyosu tarafından geliştirildi. Stüdyonun önceki oyunları Heavy Rain ve Fahrenheit ile benzer şekilde, sinematik hikaye anlatımına ve oyuncunun seçimlerine büyük önem veriliyor.
Yapım sürecinde başroller, Hollywood’un ünlü oyuncuları Ellen Page (şimdiki adıyla Elliot Page) ve Willem Dafoe tarafından canlandırıldı. Karakterlerin yüz ifadeleri ve hareketleri, gelişmiş motion capture (hareket yakalama) teknolojisiyle kaydedildi. Bu sayede Jodie ve diğer karakterlerin duyguları neredeyse gerçek bir filmdeki kadar canlı görünüyor.
Toplamda 2.000 sayfayı aşan senaryosu ve sinema kalitesindeki sahneleriyle, Beyond: Two Souls aslında bir oyun olmanın ötesine geçip, oyuncuya etkileşimli bir film haline geliyor.

Oyunda Hikaye İşleyişi Nasıl Gidiyor?

󠁯•󠁏󠁏 Oyunda verdiğiniz kararlar, Jodie’nin hikâyesinin nasıl şekilleneceğini belirliyor. Her diyalog seçimi, her eylem farklı sonuçlara yol açabiliyor. Bu da Beyond: Two Souls’u sadece izlenen değil, yaşanan bir hikâyeye dönüştürüyor.

󠁯•󠁏󠁏 Bazı sahneler sizi gerçekten duygusal olarak sarsabiliyor; yalnızlık, korku, aidiyet gibi duyguları Jodie ile birlikte hissetmek oyunun en güçlü yönlerinden biri.

󠁯•󠁏󠁏Ellen Page (şimdi Elliot Page) ve Willem Dafoe’nun performansları ise oyunun sinematik atmosferini bir üst seviyeye taşıyor. Gerçek oyunculuklar sayesinde, sahneler bir film izliyormuş hissi veriyor. Özellikle final sahnesi.

󠁯•󠁏󠁏Detroit oyununda olduğu gibi bu oyunda da belirli sürede kritik kararlar vermeniz gerekiyor. Beni her iki oyunda da strese sokan şey kısıtlı sürede karar vermekti. Ama oyunu eğlenceli yaptığı tartışılmaz bir gerçektir.

Ben oyunu nasıl bitirdim?
Oyunu oynayan arkadaşlar, oyunu nasıl bitirdiğimi merak edenler için söyleyeyim.. Ben Ryan ile gerçek hayatta kalarak bitirdim. Doğru seçimin bu olduğunu düşünüyorum.😄

Oyunun eksileri.
1-
Kontroller inanılmaz zor. Bilmeyen için oynamak işkence.
2-Kamera açısı bazen oyuncuyu çok zorluyor. Özellikle canavarlardan kaçarken.
3-Hikayeyi ben kronolojik sıraya göre oynadım. Fakat arkadaşım @Rowaulf orijinal sıraya göre oynuyor ve oyunun orjinal sırası aşırı kafa karıştırıcı (kendi fikrim).

Onun dışında oyun çok güzel beni etkileyen bir oyundu. Özellikle Aiden varlığının gerçekte kim olduğunu öğrendikten sonra.

Görseller ve Müzik:
Oyunun atmosferi oldukça etkileyici. Yağmurlu sahneler, ışık kullanımı ve yüz detayları zamanına göre muazzam. Ayrıca Lorne Balfe tarafından bestelenen müzikler duygusal sahneleri daha da vurucu hale getiriyor. Ve açık konuşmak gerekirse Jodie'nin söylediği "Lost Cause" şarkısını günlerdir dinliyorum. Gerçekten seslendirmen ablanın rahatlatıccı bir sesi var. Özellikle final müziği, Jodie’nin yolculuğuna noktayı koyarken uzun süre akılda kalıyor.

Genel Değerlendirme:
Beyond: Two Souls, kusurlarına rağmen duygusal yönüyle akılda kalan, ve dönemine göre mükemmel sinematik anlatımıyla fark yaratan bir yapım. Herkesin temposuna uygun olmasa da, hikâye odaklı oyunları sevenlerin mutlaka deneyimlemesi gereken bir oyun.

Kapanış ve Öneri:​

Beyond: Two Souls, temposu zaman zaman yavaş olsa da duygusal yoğunluğu ve anlatımıyla akılda kalan bir deneyim sunuyor. Özellikle karakterlerin derinliği ve oyunculuk performansları sayesinde, kendinizi Jodie’nin hikâyesine kaptırmamak imkânsız. Eğer Detroit: Become Human veya Heavy Rain gibi interaktif, hikâye odaklı oyunlardan hoşlanıyorsanız, Beyond: Two Souls kesinlikle listenizde olmalı.
Kısacası; bu oyun bir aksiyon patlaması değil, bir duygu yolculuğu. Sabırla oynarsanız sizi düşündüren, yer yer hüzünlendiren ama sonunda tatmin eden bir hikâye bırakıyor.

Okuduğunuz için teşekkürler.

Dosya Ekleri

• 2308938-jodie.jpg
    2308938-jodie.jpg
    1,4 MB · Görüntüleme: 6
  • beyondtwosouls.jpg
    beyondtwosouls.jpg
    250,8 KB · Görüntüleme: 6
  • ss_5da0bcf3be8205d656c271217ead8f0190bd5234.1920x1080.jpg
    ss_5da0bcf3be8205d656c271217ead8f0190bd5234.1920x1080.jpg
    289,2 KB · Görüntüleme: 6
  • images (1).jpeg