BF1 vs BF5

BF1 oynanır. Atmosferi ve haritaları bence daha iyi. BF5 sanki başka bir seriye ait oyunmuş gibi hissettiriyor. Adam siper falan kuruyor, bir şeyler inşa ediyor Fortnite mı bu :D BF5 gerçekten çöp ama müziklerini beğendim. En çok BF1, bazen BF4, nadiren de BF5 oynuyorum.
 
Battlefield 1 ve Battlefield 5 ücretsiz oldu. İki oyunu da hiç oynamadım. Hangisini indiriyim, hangisi daha iyidir? Sistemim güçlü iki oyunu da iyi grafikte kaldırır. Online da takılırım offline da hangisini tavsiye edersiniz?
1 oyna daha keyifli bence 2 sinide al elin oyuna 1 de daha çabuk alisir
1 oyna daha keyifli bence 2'sini de al elin oyuna 1 de daha çabuk alisir.

Ben en çok BF4 BF1 oynuyorum aradada BF 5'e giriyorum.
 
Hikaye modu olarak BF1 daha iyi bence.

Ücretsiz oldu denildiğinde hiçbir talep olmadan ücretsiz anlarız. Prime aracılığı ile ücretsiz olacak olarak düzenleme sağlıklı olacaktır. Sonuçta Prime için ödeme iptal edilse dahi yapılması gerekiyor bir kredi kartı banka kartı ödeme aracı gerekiyor. Direkt ücretsiz gözü ile görmüyorum şahsen.

Nasıl bedava görmüyorsun gidip bedavadan sanal kart aç sonra yeni Amazon hesabı aç tek yapacağın bu.
 
Battlefield 1 ve Battlefield 5 ücretsiz oldu. İki oyunu da hiç oynamadım. Hangisini indireyim, hangisi daha iyidir? Sistemim güçlü iki oyunu da iyi grafikte kaldırır. Online da takılırım offline da hangisini tavsiye edersiniz?

BF1 taktiksel çok takımın etkili olmadığı ww oyunu BF5 adam vuram tank sürem beleş XP kasam bu kadar.
 
İki oyun da hileci dolu. Oynanmaz. Özellikle CS'den vs. geçecekseniz hilecileri görüp nefret edersiniz. Bir de oyunda her şey random. Nereden vuruldum LAN anlarını çok yaşayacaksınız.

Genel Battlefield önerileri yaptıktan sonra iki oyun arası farkları söyleyeyim. BF1'de haritalar biraz daha küçük ve ele geçirilen noktalar daha küçük ve detaysızdır. BF5'te ise haritalar daha büyük(havana haritasında bir köşeden öbür köşeye koşarak 10 dakikada falan gidebilirsiniz), noktalar ise daha detaylı ve bazı noktalar BF1'de olmayacak şekilde çok katlı. Yüksekliğin haritalarda kullanımı BF1'de çok az iken(tsar haritaları dışı) BF5'te neredeyse her haritada maplarda yüksek noktalar, alçak noktalar, alt kat üst kat şeklinde yapılanma vardır.

Bir başka detay ise ttk(time-to-kill, kısacası öldürme süresi) BF5'te daha düşüktür, yani genelde çatışmalarda ölme öldürme daha hızlı gerçekleşir. Bu genel olarak daha yeni teknoloji silahlar oynadığınız için geçerli. Fakat mesafe işe girince bu ortalanıyor. Bu ttk olayı birçok kez değişti oyunun başından beri. Ama genel olarak BF1 öldürme olarak daha uzun süren bir oyun diyebiliriz.

BF1'de DLC haritalar varken BF5'te yok. BF5'te tüm haritaları ücretsiz şekilde oynayabilirsiniz. BF1'de şu anda Premium Pass 33 TL, alınabilir. 25 tane kaplama kutusu da veriyor üst seviye. Yanında da tüm DLC'ler geliyor. Bu DLC'lere özel silahlar var. Bu silahlar da güzel ve kullanabilir. 25 kutu ile birçok silah için kaplama açabilirsiniz bu sayede.

BF5 grafik, harita dizaynı ve minik detaylar açısından BF1'den daha iyiyken BF1 ambiyans ve ses kalitesi olarak daha iyi kabul edilir.

Sırf hikaye için oynayacak arkadaşlar, oynamayın. 80 GB indirmeye değmez. Hikayeler ağım şahım değil. BF5 hikayesi biraz daha uğraşılmış gibi gelmişti bana. BF1 ise daha çok sonradan eklenme, zorla tutulmuş gibiydi.

İkisine bilgisayarında yer yetmeyecek kişilere BF5 öneririm. BF1'in zamanı geçti. Sıfırdan başlayacak kişiler için BF5 daha kolay. Hikayeden başlayıp arada bir Online oynayacaklar için BF5 daha hoş gelir. Karakter kişiselleştirme çok daha detaylı BF5'te. BF1'de karakterinizi değiştiremiyorsunuz bile. Bu yönden BF5'i öneririm.

Sormak istediğiniz başka soru varsa sorabilirsiniz.

BF 1 oynamadığın çok belli dice sunucuları sadece hile ki zaten BF oyunlarının hiçbirinde hile koruması yok BF1 de topluluk sunucularına girdiğinizde adminler aktif zaten hile olunca banlaniyor direkt olarak.
 
Uzun zamandır iki oyunu da oynayan birisi olarak söylüyorum: bence BF1, atmosfer ve oynanış zevki açısından çok iyi BF5 ona göre daha geride kalıyor, zaten BF5 çoğu kişinin de dediği gibi yarım kalmış bir oyun ama kesinlikle kötü bir oyun değil sadece eksikleri var ikisini de deneyimlemeni tavsiye ederim.
 
Hocam her oyundan kastınız nedir? Kaç oyun var ki bu şekilde olan? Sonunu bilmiyordum, siz söylediniz ve öğrendim.
Dostum, ben spoiler falan vermedim. "Tarihi" spoiler verdim. Çanakkale savaşı işte, sonunu onlar kazansa bu halde mi olurduk? Gerçekte ne olmuşsa oyunda da onu yapmışlar.

Kaç oyun var ki bu şekilde olan... Say say bitmez. Gerçekçi her oyunda bir ırkı öldürüyorsun. Birçok oyun var işte, BF1'de bile sadece Türk'ü vurmuyorsun ki? Arabı vuruyorsun, onu vuruyorsun bunu vuruyorsun. Aklına gelebilecek her yakın tarih oyununda vuruyorsun yani Rus'unu Alman'ını... Sadece yakın tarih oyunlarında bile değil, konusu ırklar arasında savaş olan her oyunda birilerini öldürüyorsun işte. Örneğin tahmini olarak 1500'lü yıllarda geçtiğini tahmin ettiğim Kingdom Come: Deliverance oyunu. Orada da Kuman Türklerini "allahsız barbarlar" olarak gösteriyor ve onların hepsini öldürüyoruz. Ve onda da duyar kasılmış, normal elbette. Onların gözünden görüyoruz olayı. Bizim gözümüzde de onlar "allahsız barbar" diye geçebilirdi.

Hikayesini bana kesinlikle övmeyin, birkaç askerin hayatını yaşadığımız oyunun ne gibi güzel hikayesi olabilir ki? Frederick Bishop mu, bomboş karakter yahu. Bak, diğerlerinin ismini bile hatırlamıyorum, o kadar önemsiz bir karakterlere sahip yani. Ben adamı vuruyorum, ne için vuruyorum bilmiyorum. Ben oyundan zevk almasını bilmiyor değilim, CoD: MW serisinden çok zevk almıştım çünkü adamı vurduğumu hissediyordum, hepsi yaşıyordu yani.

Oyunda vurduğumuz herkes dediğim gibi cansız mankenmiş gibi duruyor. Nasıl zevk aldınız, anlayamadım. Tank görevi yapıyorum, oflaya puflaya yapıyorum. Ormanda bizim tanka yol açıyorum, oflaya puflaya açıyorum. Ayrıca online versiyonunu da yeni başlayanlar için uygun bulamadım ben. Herkes işin ustası olmuş. Far Cry 5 online daha iyi, o da neredeyse aynı kafaya sahip.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı