BF1 yüksek RAM kullanımı ve kasma sorunu

burakdurdag

Megapat
Yer
ERZURUM
Daha fazla  
Meslek
Kimya Mühendisi
BF1 oynuyorum, Afterburner ile izlediğim kadarıyla 7.5 GB civarı RAM yiyor ve kasmalar oluyor oyunda. Pek anlamam bu işlerden ama 8 GB DDR3 RAM takılı. Bu sorun mudur benim için donmalara sebep olacak şekilde?

@Recep Baltaş
Sistemim; FX 6350, GTX 770 AMP, M5A97 R2.0, (2x4)GB RAM, 1TB WD HDD, yeni windows 10 microsoftun sitesinden indirip formatladım bilgisayarı. İlk önce bellek kullanım değerlerini çok yüksek gösterdi oyun içnde sonra bilgisayarı yeniden başlatıp oyuna girdiğimde bellek kullanımı daha düştü ve kasmalar azaldı. Buarada HDD arada sırada sorun çıkartıyor. Mesela çok doluydu mavi ekran verdği oluyordu. Biraz boşalttım HDDyi ve artık mavi ekran vermiyor ama oyunları yükleme süreleri çok fazla oluyor. Çok kafam karışık nasıl br çözüm bulabilirim hiç bilemiyorum.

@Recep Baltaş
Sistemim; FX 6350, GTX 770 AMP, M5A97 R2.0, (2x4)GB RAM, 1TB WD HDD, yeni windows 10 microsoftun sitesinden indirip formatladım bilgisayarı. İlk önce bellek kullanım değerlerini çok yüksek gösterdi oyun içnde sonra bilgisayarı yeniden başlatıp oyuna girdiğimde bellek kullanımı daha düştü ve kasmalar azaldı. Buarada HDD arada sırada sorun çıkartıyor. Mesela çok doluydu mavi ekran verdği oluyordu. Biraz boşalttım HDDyi ve artık mavi ekran vermiyor ama oyunları yükleme süreleri çok fazla oluyor. Çok kafam karışık nasıl br çözüm bulabilirim hiç bilemiyorum.

RAM kullanımı normal. Takılmalar bence işlemci kaynaklı. Önceki sistemimde FX 6300 işlemci ile Battlefield 1 oynadım ciddi bi darboğaz sorunum oldu CPU kullanımı 90-99 arası takılmalar oluyordu. Ekran kartı olarak bende R9 280X var performans olarak birbirlerine yakın kartlar 770-280X.

Oyunda CPU kullanımı hiç %60 üstüne çıkmıyor ki hatta %25e düştüğü ile oluyor. Mecburen en düşük ayarlarda oynuyorum en kartı da %50 civarında kullanılıyor.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı