BGA Sökücü/Reball işlemi ile GPU değişimi

Yapılan işlemde lehimler yenilenecek, ani ısı değişimlerinde tekrar aynı sorunu çıkarma ihtimali 10 üzerinden 7 dir. GPU chipset modeline göre fiyatlandırma yapıyorlar ama ortalama 400-500 TL boşa verirsiniz.
GPU Chipset parçasını nereden temin ediyorlar peki? Ayrıca sıfır oluyor mu parça?

İncelemede büyük ihtimal sizin GPU sağlam çıkacak lehimler temassızlık ettiği için harici GPU yu kullanamıyorsunuz lehimleri yenileyip verirler veya aynı GPU yu başka anakart üzerinden çıkarıp size takarlar.
Anladım. Peki konu dışı bir sorum olacak. Siz müzisyen misiniz? Gerçek Rapçı "Pitbull" musunuz? Yoksa sadece hayran hesabı mı bu?

@Erdemli Erdem
Hocam biliyorum, 2 ay geçti ama size sorununuzun nedenini açıklayayım:

Aslında sorunu yaşayan sadece siz değilsiniz. Toshiba P50-B/P50t-B serisinde bulunan, ısınma sorununa bağlı bir kronik sorun.

Çip değişim ücreti, benim gittiğim bir bilgisayarcıda 450 ₺ idi. Yalnız çip uymazsa görüntü gelmeyebilir demişlerdi, ben de kabul etmemiştim.

Ayrıca okumakta olduğum lisedeki bilgisayar bilimi öğretmenine sorduğumda; BGA çip değişiminin yaptırılmaya değer bir işlem olmadığını, PCB'yi yakabilme potansiyeli olan bir işlem olduğunu söylemişti. Gerçekten de yanar mı, bilmiyorum ama hiç karşılaşmadım çip değişiminden dolayı PCB'si yanan birisiyle. Ama BGA çip değişiminde, çipi çok çok yüksek sıcaklıklara çıkarıyorlar.

Tavsiyem, yeni bir bilgisayar almanız. Çünkü dediğim gibi, ısınma sorununa bağlı bir sorun bu. Çip değişimi yaptırsanız bile, sorunu yeniden yaşayabilme ihtimaliniz yok değil.

@Erdemli Erdem
Hocam biliyorum, 2 ay geçti ama size sorununuzun nedenini açıklayayım:

Aslında sorunu yaşayan sadece siz değilsiniz. Toshiba P50-B/P50t-B serisinde bulunan, ısınma sorununa bağlı bir kronik sorun.

Çip değişim ücreti, benim gittiğim bir bilgisayarcıda 450 ₺ idi. Yalnız çip uymazsa görüntü gelmeyebilir demişlerdi, ben de kabul etmemiştim.

Ayrıca okumakta olduğum lisedeki bilgisayar bilimi öğretmenine sorduğumda; BGA çip değişiminin yaptırılmaya değer bir işlem olmadığını, PCB'yi yakabilme potansiyeli olan bir işlem olduğunu söylemişti. Gerçekten de yanar mı, bilmiyorum ama hiç karşılaşmadım çip değişiminden dolayı PCB'si yanan birisiyle. Ama BGA çip değişiminde, çipi çok çok yüksek sıcaklıklara çıkarıyorlar.

Tavsiyem, yeni bir bilgisayar almanız. Çünkü dediğim gibi, ısınma sorununa bağlı bir sorun bu. Çip değişimi yaptırsanız bile, sorunu yeniden yaşayabilme ihtimaliniz yok değil.
Ancak bugün yeni bir sorunla daha karşılaştım. Şu konuylada ilgilenebilir misiniz? Laptop ses kartından ses gelmiyor - Technopat Sosyal

Üzerinden akım geçen her iletken elektron hareketi olduğundan dolayı ısınacak ve mutlaka fiziksel olarak değişime uğrayacaktır, bu fiziksel değişimde bahsi geçen olayda ya lehimlerin erimesi yada çatlaması ile hasıl olur, bunun önlenebilmesi bence tamir ile pek mümkün olabilecek birşey değil. herşeyin orjinali en kalitelisidir. tamir gören gpu'nun dikiş tutacağını sanmıyorum.

Çipin sökülüp yeniden lehimlemesi BGA cihazi gerektirir. BGA cihazi ile işi bilen kişiler tarafından yapılan islemden sonra cihazın bozulma olasılığı sifir aldığınız kart ile aynıdır. Sifir aldığınız kart da lehimlenerek yapılır, kurşunsuz lehim kullanırlar üreticiler. Kurşunsuz lehim için en az 220 santigrat derece gereklidir.

Tamir işleminden birkaç ay sonra geri bozulan cihazlar BGA makinesi kullanmadan bir şekilde çipi ısıtarak yapılan işlemlerdir. Buislem geçici bir temas sağlar.

Saygılar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı