Bıçak Kullanamıyorum

Ama adam karpuz da soyuyor. Kaç yıla soyulur bununla?
Ona bir şey diyemem. Karpuza bıçağı hars diye saplayınca ikiye ayrılıyor zaten genelde. Ninja gibi uzaktan fırlatarak bu işi eğlenceli hale getirebilir
En azından daha küçük meyveleri soyma işini bununla halledebilir.
Ya misafirlikte falan meyve getirirlerse bunu kullanamam.
Misafirlikte genelde soyulmuş getirirler

Evet. Yani kesemiyorum. Kabuk soyamıyorum.
Fruit Ninja oynamış mıydınız? Yine de bıçağı tutabiliyorsunuz ve onu parça parça hale getirebiliyorsunuz. Bu işe sanat katmanız gerekiyor. @acv'ın da dediği gibi başlangıç olan şeyleri dilimlemeye başlayabilirsiniz. Küçük bıçaklarla başladıkça ileride bu durum katanaya dönebilir. Belki de karpuz parçalayan samuray olabilirsiniz.

Ninja güzelmiş fakat arkadaki duvarı görünce misafirler ne der Iskalama ihtimalı var.

Tavsiyem ilk önce eline düzgün oturan tercihen bıçağın kesen kısmı orta parmağın ile aynı boyda olan bir bıçak seç. Sonra kolay soyulan şeylerle başla. Tavsiyem oyun hamuru. Oyun hamurunu meyve gibi şekillere getirip bıçak hareketlerinin mantığını kavra. Yavaş yavaş alışırsın zor bir şey değil.

Ben de sizinle aynı durumu yaşıyorum, işe karpuz gibi zorlayıcı şeylerden değil; salatalık, domates gibi ürünlerden başlarsak kolaylık yaşayabileceğimizi inanıyorum. Maalesef bu yolda bir yerlerimiz kesilir elbet, elin alışması ve korkmamamız gerekiyor. Tecrübe ve yapma sıklığına göre değişir.

Mesela eskiden ocakta noodle hazırlarken bir yerim yanar bir yerim acır diye çok korkuyor, tereddütle yaklaşıyordum küçücük tencereye. Şimdi hunharca defalarca karıştırıyorum o şeyi, normalde yapsam üstümü başımı yakacağım şeyleri alıştığım için artık sorun yaşamadan yapabiliyorum.

Bende korkudan yana beceriksizlik de var ama üstesinden gelebiliriz. Önemli bir damarı kesmesek yeter

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…