Bilardo kuralı nasıldır?

Liglerden liglere göre kurallar çok çeşitleniyor bilardoda, eğer 9 toplu oyunsa golden break olur ama beyaz da girdiği için faul, eğer oynadığın bir mobil oyunsa çizgili top cepte kalır siyah top masaya alınır sıra rakibe geçer.

9 toplu bilardoda geçerli hocam o golden break diye geçiyor.

Hocam ufak bir bilardo var ofiste abiyle oynuyordum da kodu hakkında tartıştık o yüzden konu açmak istedim.
Hem çizgili topu alıyor hem siyahi sokup beyazı sokuyor oyun bende diye düşünüyordum o öyle olmaz diyordu o yüzden konu açmak istedim.

Açılışta siyah girerse devam eder diye biliyorum ben.
Beyazda girdiği için faul olur.
Rakip beyaz topu alıp istediği yerden devam etmesi lazım.
Siyah top masaya konur. Siyah ve beyaz dışı giren varsa girdiği delikte kalır.

Hocam ufak bir bilardo var ofiste abiyle oynuyordum da kodu hakkında tartıştık o yüzden konu açmak istedim.
Hem çizgili topu alıyor hem siyahi sokup beyazı sokuyor oyun bende diye düşünüyordum o öyle olmaz diyordu o yüzden konu açmak istedim.
Eskiden 2 sene oyun salonu işlettim bilardo, okey, tavla vs. Bizde öyle idi eğer standart 8 top bilardodan bahsediyorsan açılışta siyahla beyazı aynı anda sokan kaybeder. Biz böyle oynadık, oynattırdık farklı kurallara göre oynayan varsa bilemeyeceğim.

Eskiden 2 sene oyun salonu işlettim bilardo, okey, tavla vs. Bizde öyle idi eğer standart 8 top bilardodan bahsediyorsan açılışta siyahla beyazı aynı anda sokan kaybeder. Biz böyle oynadık, oynattırdık farklı kurallara göre oynayan varsa bilemeyeceğim.
Hocam, 8 top bilardoda açılışta siyah (8) ve beyaz topun birlikte girmesi durumu lig ve kurallara göre değişiyor. WPA ve BCA gibi uluslararası standartlarda açılışta 8 top girerse oyun kazanılmış sayılmaz, 8 top masaya geri konur ve beyaz top faul olduğu için rakip top‑in‑hand alır; oyun devam eder ve kayıp olmaz. Avrupa / UK kurallarında da açılışta 8 top girerse masa yeniden kurulur, beyaz top girmişse faul sayılır ve rakip başlar; kaybetme durumu yoktur. Sadece APA veya bazı bar/yerel kurallarında açılışta 8 ile birlikte beyaz girerse kayıp sayılabilir, ancak çoğu yerel ve amatör mekanda bu kural uygulanmaz ve oyun devam eder. Benim gördüğüm buydu hocam biz sürekli farklı farklı mekanlara gidiyoruz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı