Bildiri yayınlayan Ergun Mengi'ye tutuklama talebi

Herkese selamlar.

TV'de denk geldim:
IMG_20210413_000329.jpg



Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının 104 emekli amiralin bildirisine ilişkin soruşturmasında Ergun Mengi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Emekli amirallerin bildirisine ilişkin soruşturmada savcılık, serbest bıraktığı 13 şüpheli için sulh ceza hakimliğinden adli kontrol talep etti.



Kaynak: Son dakika: Darbe imalı bidiri soruşturmasında Ergun Mengi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi
 
Okudun mu dostum o yazıyı? Darbe fikrini nasıl çıkartabiliyorsunuz aklım almıyor. Biri bir şey atıyor siz de koyun gibi atlıyorsunuz. Az çalıştırın şu kafanızı...

E-muhtırayı hayatında duydun mu? Bir oku arasında fark var mı iyice bir analiz et.

Asker siyasete karışamaz özellikle emekli olmuş bir asker. Bu anayasa ve Atatürk ilke inkılaplarına terstir. Lafta anayasa savunucuları, anayasa sana siyasete karış mı diyor?
Bu ülkede herkesin bir yetkisi var çalışma alanı var. Varsa derdin anayasa mahkemesine gidersin orada çözersin işini. Olmadı çeteler kuralım ülkeyi yönetelim Brezilya gibi. Bu millet bu numaraları çok gördü daha kimse yemez. Yiyen üç beş kişi var zaten oda normaldir.
 
Ben ondan mı bahsediyorum. Fikir özgürlüğü deniyor o zaman Atatürk'ü koruma maddesini anayasadan çıkar.
J.J Rousseau'nun bir sözü vardır bilir misin? İnsanın özgürlüğü istediği her şeyi yapabilmesinde değil, istemediği hiçbir şeyi yapmak zorunda olmamasındadır.
 
Bu ülkede fikrini beyan eden ve doğruları söyleyenleri yaşatmıyorlar zaten. Birkaç yıl sonra bu düzen sona erecek ama.
Almanya'da Naziliği gazlayacak bir bildiri yayınla bakalım, ne yapıyorlar sana :)
Özgürlük demek, sınırsız fikir beyanı demek değildir :)
 
Emekli imam'dan darbeci oluyor'da, emekli amiral'denmi olmayacak? Ne varsa içimizde var arkadaş. A'dan da var, B'den'de var. Önce içimizdeki hainleri sallamak lazım medya önünde. Bak bakalım daha sonra bir daha kalkışabileceklermi.
 
Özgürlüğün tanımını doğru yapmak lazım.
Ayrıca fikir özgürlüğü olan bir ülkedeyiz. Devlet erkanına bu kadar çok küfür edilebilen bir ülke daha yoktur bence. :D

Dış ülkelere ajanlık yapanlar içerde diye fikir özgürlüğü yok diyor bu akıllı insanlar.
 
Şimdi bu adamı referans mı alalım bütün ülke olarak?
Sizin yerinize dünyayı değiştirmiş bu ünlü filozof ve yazar "adamı" tercih ederim :). Bu arada sizinki ifade özgürlüğü değil ifade özürlülüğü oluyor yalnız.

Bilmiyorsanız söyleyeyim bir kişinin özgürlüğü, başkasının özgürlüğünün başladığı yerde biter. Hangi ülkede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama Türkiye demokratik bir ülkedir. Demokratik toplumlarda toplumsal huzur için belirli toplumsal kurallar vardır. Bu toplumsal kurallar arasında bir başkasına hakaret etme özgürlüğü yoktur; çünkü hakaret etmek kişinin özlük ve özgürlük haklarına saldırıdır ve kabul edilebilir bir şey değildir.

Kısacası kimsenin küfür veya hakaret edip bir başkasının özlük alanına girmeye hakkı yoktur.
 
Dış ülkelere ajanlık yapanlar içerde diye fikir özgürlüğü yok diyor bu akıllı insanlar.

Çok dikkate almıyorum.
Yarın bir gün "pedofili yasallaşsın" başlıklı bir fikir ortaya atılsa, fikir özgürlüğü mü diyeceğiz? Hukuk diye birşey var. Kanunlar var. Etik değerler var. Ahlak var. Var da var.
 

Geri
Yukarı