Bilerek sınıfta kalınıp açıktan YKS sınavına girmek mantıklı mı?

Tasdemirarda

Yoctopat
Katılım
3 Nisan 2024
Mesajlar
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
11. sınıfım, bilerek devamsızlıktan kalsam bir daha 11. sınıf olup sıfır okula gitmeyle kalsam otomatik aciga geçiyorum7. rehberlik hocasıyla konuşamadım hala ama açıkta olan bir arkadaşım 1 senede hem 11 hem de 12'yi aciktan bitirebilirsin dedi. 1 sene fazladan okuyup ama aciktan okumak mantıklı mı? Böyle bir şey yapıp YKS de başarı gelebilir mi çünkü okul çok erken. Ders kalitesi ve ortamı çok kötü, yani 1 sene fazla okuyacağım ama okul yok kafa rahat hem de haftada 3 gün çalışıp kendi paramı kazanırım ailenin yükü de azalır. Sizce mantıklı mı ve yapılabilir mi? Ve aciktan bitirip YKS ya da MSÜ girebilirim değil mi?
 
11. sınıfım, bilerek devamsızlıktan kalsam bir daha 11. sınıf olup sıfır okula gitmeyle kalsam otomatik aciga geçiyorum7. rehberlik hocasıyla konuşamadım hala ama açıkta olan bir arkadaşım 1 senede hem 11 hem de 12'yi aciktan bitirebilirsin dedi. 1 sene fazladan okuyup ama aciktan okumak mantıklı mı? Böyle bir şey yapıp YKS de başarı gelebilir mi çünkü okul çok erken. Ders kalitesi ve ortamı çok kötü, yani 1 sene fazla okuyacağım ama okul yok kafa rahat hem de haftada 3 gün çalışıp kendi paramı kazanırım ailenin yükü de azalır. Sizce mantıklı mı ve yapılabilir mi? Ve aciktan bitirip YKS'ya da MSÜ girebilirim değil mi?

2021 yılında bu düşünceyle açığa geçtim o zamanlar böyle kısıtlamalar yoktu. Okulu bırakıp dershaneye devam ettim bir süre sonra ders çalışma sürem iyice azaldı ve sınava aylar kala bıkmıştım kitaptan sınavdan neden mi çünkü çok yalnızdım ve yaşım gereği bunu kaldıramadım. Ailem ne kadar yanımda dursa da radikal bir karardı ancak geriye dönüp baktığımda okulu bırakmasaydım daha iyi bir sıralama yapardım diyorum kendime dostum unutma ki hepimiz insanız makine değiliz açık göründüğü kadar muazzam değil psikolojik olarak insanı inanılmaz yıpratıyor saygılar sevgiler.
 
Bazı okullar sıkıntılı, bizzat tecrübe ettim 45 kişiyi bir sınıfa doldurup ve genelde derste otoriteyi bile sağlayamayıp o öğrenciden başarı bekliyorlar. Benim okuduğum lise öyle değildi ama görev yaptığım bir lise öyleydi. 40 kez sorulsa aynı cevabı veririm, ana-baba günü gibi kalabalık, ders anlatılamayacak düzeyde gürültülü bir sınıfta okumaktansa hiç düşünmeden açığa geçerdim. Bu meselenin detaylarını sormak lazım tabii. Açığa geçer, kendince bir düzen oluşturup bir kütüphaneye gidersin, kötü sınıf ortamındaki öğrencilerden kat kat daha verimli çalışırsın.
 

Geri
Yukarı