Bilgi ücretli mi olmalı yoksa ücretsiz mi olmalı?

Bilgi ücretli mi olmalı yoksa ücretsiz mi olmalı?

  • Ücretli olmalı.

    Oy: 7 26,9%
  • Ücretsiz olmalı.

    Oy: 19 73,1%

  • Oy verenlerin toplamı
    26
ChatGPT kodları ücretli olursa adaletsizlik olur. Herkesin bilgiye ücretsiz erişme hakkı var. Bir yandan siz bir yandan da ben haklıyım :D

Hocam rockstat RDR'ın kodlarını yayınlıyor mu hayır. Siz ChatGPT'yi kullanmayı diyorsanız o başka ama bunlar open Source değiller. (benim de işime yarar kodları orası ayrı.)
 
Ama çoğu zaman ücretli oluyor. Şu an bile ücretli olabiliyor. Mesela zamanında çoğu mahkeme raporlarını sayfa başına para ödeyerek veriyordu. Bu da ücretli oluyor. :)

Demek istediğim insanların işine yarayacak bilgiler. Her bilgi ücretsiz olmalı mı bilmiyorum ama bilgilendirici bilgiler ücretsiz olmalı.
 
Son düzenleme:
Hocam rockstat RDR'ın kodlarını yayınlıyor mu hayır. Siz ChatGPT'yi kullanmayı diyorsanız o başka ama bunlar open Source değiller. (benim de işime yarar kodları orası ayrı.)

Ama Rockstar RDR kodlarını para ile satsa haksızlık olurdu. Ben her bilgi derken satılan bilgileri kastettim. Mesela open soruce bir uygulama kodları para ile satsa mantıklı olmazdı orada bence sizde ücretsiz olamlı derdiniz zaten :D
 
Ücretsiz olan bilgiler de aslında ücretlidir. Sadece bu ücret para değil zaman ve emektir. Mesela kütüphanede bi ansiklopedi okurken saatler geçebilir ama bunun karşılığında birşeyler öğrenmiş olursun. Tabii bazı bilgiler vardır ki onlara ulaşmak için zamana ek olarak para vermek zorundasınız. Yoksa bilgiyi veren kişi neden uğraşsın ki 😁
 
Ücretli olmalı. Ben kan ter döktüğüm emeğin karşılığını başka türlü nasıl alabilirim? Nikola Tesla gibi 5 parasız, otel odasında ölmek hoş olmaz. Ben öldükten sonra istediklerini yapabilirler tabi.
 
Zaten ücretliler.
Zamandan daha değerli bir ücret göremiyorum.

Bir ansiklopediyi okumaya harcadığınız ,sallıyorum toplam 5 günlük, vakitte(sadece okuma anlarını varsayıyorum) inşaatta çalışarak 1000tl civarı bi gelir kazanırdınız.

Konunun asıl niyetine gelirsek, emek harcananlar haricindekiler ücretsiz olmalı. Özellikle bilim ile alakalı bilgiler.
 
Son düzenleme:
Hem ücretli hem ücretsiz olmalı, ücretli bilgiler de herkesin ulaşabileceği miktarda tutulmalı. Eğer bilgi ücretli ve çok pahalı olursa etik problemler ortaya çıkar, zenginle diğerleri arasında zaten çok fark varken bu fark iyice açılır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı