Bilgisayar 1.HDD'den Windows'u başlatıyor fakat 2.HDD olarak gözüküyor

Ben olayı şu şekilde anladım. Doğru mudur ?

Bozuk laptop harddiskini bilgisayarınıza 2. harddisk olarak bağladınız. Bu harddisk biosta gözükmesine rağmen windows ortamında gözükmüyor.

Ben olayı şu şekilde anladım. Doğru mudur ?

Bozuk laptop harddiskini bilgisayarınıza 2. harddisk olarak bağladınız. Bu harddisk biosta gözükmesine rağmen windows ortamında gözükmüyor.
Evet dostum. Sorunum tam da anlattığın gibi.

@Little Bobby , bozuk olan harddiskinizi windows olmayan bir ortam da biçimlendirmeyi deneyiniz. Bunun için Live özellikli bir linux cdsi kullanabilirsiniz. Ancak büyük ihtimal ile bu sorunlu olan harddiskin boardu(kartı) arızalı...

@Little Bobby , bozuk olan harddiskinizi windows olmayan bir ortam da biçimlendirmeyi deneyiniz. Bunun için Live özellikli bir linux cdsi kullanabilirsiniz. Ancak büyük ihtimal ile bu sorunlu olan harddiskin boardu(kartı) arızalı...
Yardımlarınız için hepinize teşekkür ederim. Evet dostum onuda denedim. Zaten arızalı olduğunu biliyordum fakat bir ihtimal içinde ki verileri kurtarabilirsem diye böyle bir konu açtım.

Yardımlarınız için hepinize teşekkür ederim. Evet dostum onuda denedim. Zaten arızalı olduğunu biliyordum fakat bir ihtimal içinde ki verileri kurtarabilirsem diye böyle bir konu açtım.
Biz teşekkür ederiz. İçerisindeki veriler çok önemli ise bir veri kurtarma merkezine götürebilirsiniz. Ya da aynı özelliklere sahip ( marka ,model,kapasite v.s.) bir hdd'nin kartını kullanmayı deneyebilirsiniz.

Diğer türlü başlattığında sağlam olan HDD aygıt yöneticisinde gözükmüyormuş. İlginç değil mi? SATA kontrolcüde sorun olabilir mi?

Biçimlendirmeden önce diskin içine bak yine de. HDD'de arıza yoksa görebilirsin.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı