Bilgisayar 2. RAM takılı iken açılmıyor

Bilgisayarı yeniden başlatmıştım, açılırken ekrana görüntü gelmemişti ve sinyal yok uyarısı çıkıyordu monitörde. Ben de RAM'leri çıkartıp takmayı denedim, yaptıktan sonra da bilgisayar açılıyor ve 5 saniye sonra kapanıyor sonra kendiliğinden tekrar açılıp döngüye giriyor.

Bozuk olduğunu düşündüğüm RAM'i çıkartınca döngüye girmiyor ama yine sinyal gelmiyor monitöre. Birkaç kere RAM'lerin ikisini de takıp çıkarttım ve kasa kapağını kapatmadan çalıştırdım, bilgisayar açıldı. Sonra kapağı kapatmak için kabloları söktüm ve kapağını kapatıp her şeyi tekrar bağladık fakat tekrar aynı döngüye girdi bilgisayar.

Ne yapmalıyım? Sorun PSU kaynaklı mı RAM kaynaklı mı emin olamadım.

Teşekkürler.

Sistem özellikleri:

RAM: 2x8 Micron Ballistix BLS8G4D30AESBK. MSFE
Anakart: ASUS Prime B450M-K
İşlemci: Ryzen 3 2200G
Ekran kartı: RX 570 4 GB.

Ben bu sorun yüzünden az kalsın deliriyordum. Aynı sorunu önceden yaşamıştım ve RAM'lerin ve RAM slotunun üzerinde kalan tozları temizleyerek 10 kere çıkarıp takınca düzelmişti.

Bundan şüpheleniyorum, çünkü kasayı kapattıktan sonra açılmamasının nedeni belki içine kapatırken toz kaçmıştır düşünmüştüm bunu.

Deneyeceğim müsait bir zamanda. 👍
Durduk yere yaşanmadı herhalde bu. (Öyleyse sorun herhangi bir şey olabilir.) Kasa temizliği vesaire mi yaptınız?

Kasa temizliği yapmadım sinyal yok diye RAM leri çıkartıp takmıştım, ama bir tanesini çıkartırken düşürmüştüm işlemci fanının oraya. Ondan değildir herhalde? Sanmıyorum, hatta sanırım 5 saniye sonra kapanıp tekrar açılıp döngüye girme sorunu RAM i düşürmeden önce de vardı tam hatırlamıyorum tüm gece onunla uğraşmıştık.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı