Bilgisayar 24 saat açık bırakılır mı?

Elektrik gitmesinden değil de gelince bir şey olur diye korktuğum için Power anahtarını Sıfır(0) konumuna getiriyorum. Cihazlarda her ne kadar Stand-By modları olsa da durum böyle.
Eğer evdeysem bunu ben de yapıyorum. Çok elektrik bilgim yok ama ne olur ne olmaz o kadar para saydık Markasını bilmiyorum ama 5’li grup prize bağlı bilgisayarın elektrik kablosu. Bilgisi olan aydınlatsın lütfen, akım korumalı grup prizler bu endişemi gidermemde yardımcı olur mu?

Elektrik gitmesinden korkma. Gel git yaparsa o kötü. Onun için her cihazda Stand-By var.
Ben 1 saat dinleneyim dediğimde bile Power anahtarından kapatıyorum.
Elektrik gelince otomatik açılmasın başka bir deyişle çok akım çekmesin diye. Prizin akım değerine bak fazla yükleme çünkü aç-kapat yapınca ark oluşur. O Ark zamanla elektrik ileten pabuçları yıpratır. Kaliteli priz olsun.
Birde yıldırım düşmesi olayından dolayı yağmurda mümkünse bilgisayarını açma. Bende kolay almadım sistemi. Gök gürleyince. Gök demeden bilgisayarı kapat diyorum
Yıldırım a bir çare yok. Var da switch mod güç kaynağının 220 girişindeki optokuplör bozulur.
Bu optokuplör 220 volt ile 12 volt gibi voltajlardan oluşan devreye 2 ye ayırır yalıtımı sağlar optokuplör bozulur ama sistemini korur. Öyle bir sistem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…