Bilgisayar 24 saat açık kalırsa zarar görür mü?

J. Barbaro

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba sistemim;
RX 6600 ekran kartı.
i3 10100F.
16 GB RAM'a sahibim bir oyun oynuyorum, oyun da AFK salınca (açık bırakınca) para veriyor. Acaba böyle AFK salsam bilgisayara çok zarar verir mi? Bir de 650Watt'lık bir PSU var. Günlük ne kadar elektrik harcar 10 saate ortalama olarak? Şmdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

Ek olarak AFK bıraktığım oyun MTA. Yani GTA San Andreas'in Online hali fakat bir roleplay sunucusu. Scriptleri vesaire ağır olabiliyor. Bunu açıklama sebebim PSU her zaman 650 Watt'da kullanmıyor. Yüke göre değişiyor. Ayrıyeten 650+80'lik bir PSU.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aylık o halde max 40 50 lira ekstradan gelir diye düşünüyorum.

2 haftadır açık hiç kapatmadım Merak etmeyin ısı olmadığı sürece aylarca açık kalabilir.
Anladım teşekkür ederim.

çok Uzun bir süre boyunca bu şekilde devam ederse sistemde belli süreler sonucunda ve devamında Memory leak sorunları ortaya çıkabilir.
Ve 24 saat açık olmasıda size ekstra elektrik faturası bu dönemde her şeyi planlı ve dengede kullanmak gerekli maalesef.

Aylık 40 50 tl ekstradan elektrik ödeyeceksek problem değil Memory leak sorunları nedir tam olarak açıklarmısınız?

Aylık 40 50 TL ekstradan elektrik ödeyeceksek problem değil Memory leak sorunları nedir tam olarak açıklar mısınız?

Kullanılan hafıza aralığının drop edememesi sonucunda ayrılan bellek alanının taşmasına nedeniyet veriyor.

Şimdilik bu sorunla karşılmazsın ama çok uzun vadede bu şekilde devam ederse muhtemel olabilir.

1 ay boyunca bilgisayarınızı açık birakmak size ne kadar kazandırıyor.
Hocam şöyle ben oyun da para kazanıyorum oyun roleplay oyunu zaten mesela m4 marka silah 1.5 milyon civarı sabahtan kalkıp sunucu her gece restart atılıyor geceye kadar bırakınca 500k vesaire kasıyorsun m4 de 200 liralık bir silah oyun da biz arkadaşlarla oynuyoruz ondan dolayı salıyorum elektrik faturası benim için problem değil bilgisayar zarar görmesin yeterli.

Hocam sadece bu ay salarım daha da afk salmam zaten.

Memory leak; garbage collector olmayan dille yazılmış programlar veya programcıların yazdıkları programda iş bitiminde RAM'i boşa almamasından kaynaklıdır. Programla alakalıdır: Süre ile alakası yoktur, 10 saniyede de RAM'i bitirebilir, 10 günde de.

bilgisayar ne kadar az kapanırsa ve soğutma konusunda ne kadar stabil çalışırsa o kadar iyidir.

(650W*0.8)*saat=watt/saat, onu kW çevireceksin sonra elektrik aldığınız firmanın saatlik fiyatlarına göre hesaplayacaksın. 1KW'yi 1.48TL'den veriyorsa 10 saat çalışsa 5.2TL eder gibi.

Teşekkür ederm hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…