Bilgisayar 3-4 saat sonra kendiliğinden kapanıyor

tiranazor

Hectopat
Arkadaşlar kasanın içerisinde toz yok termal macunu ekran kartına ve işlemcinin üzerine MasterGel Pro sipariş verip güzelce sürdüm fakat bilgisayar yine de kapanmaya devam ediyor. Sorun macun değilmiş yani tahminimce ısındığı için kapanıyor çünkü 3-4 saat geçtikten sonra kapanıyor ve bir daha sürekli kendini yeniden başlatıyor. Çözüm bulamıyorum, sizce sorun nedir ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Elinizde ısındığına dair kanıt var mı? RealTemp programı ile sıcaklıklarına bakabilirsiniz. Güç kaynağınız sistemin ihtiyacını karşılayabilecek güçte mi?
Program bak bence ısınıyor mu diye?
Mesela 3-4 saat oyun oynayınca mı kapanıyor ? Güç kaynağıyla alakalı bir sorun gibi duruyor.
Bilgisayarı aktif olarak kullanırken mi yoksa bir süre inaktif kaldığınız zaman mı kapanıyor?

Bilgisayarı 2 senedir kullanıyorum yeni başladı bu kapanma durumu hiç fark etmiyor her an kapanabiliyor oyun oynarken de boşta dururken de kapanıyor işin kötüsü kapandığı zaman kendini yeniden başlatıyor ve daha açılmadan yine yeniden başlatmaya çalışıyor yanıcak bu gidişle :cry:

Boşta iken yani hiç bir işlem yapmazken bile kapanıyorsa ısıyla alakalı olduğunu düşünmüyorum. Tabi bir hız aşırtma yapmadıysanız.
Hız aşırtma ile zorlayıp haddinden fazla ısıtabilirsiniz makineyi. Kablolarda temassızlıktan tutun, yazılımsal bir sorun bile olabilir. İyi (güvenilir) bir bilgisayarcıya gösterin derim.

Güç kaynağında ki kablo temazsızlığı da bu durumlara yol açabiliyor bende yaşadım bu sorunu.
O değil de Prize bağlı bir 3 lü priz var ordan ayırdığım arakabloya 4 adet 100W ısıtıcı 2 adet akvaryum dış filtresi hava motoru bağlı ek olarak üçlüde monitör ve ses sistemi bağlı bu kadar yüklenmeden ısınıp kapatıyor olabilir mi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı