Bilgisayar 3.5mm ile bağlı olan haporlörü USB olarak görüyor

Fırat Yapıcı

Megapat
Yer
Fethiye/Muğla
Daha fazla  
Meslek
Aşçı
Arkadaşlar. MSI Gamıng M9 ACK anakartım 3.5mm jak ile bağlanılan haporlörünü USB olarak görüyor. Format attım yine aynı, sürücüleri güncelledim hatta bugün yeni sürücüler geldi kurdum yine aynı sorun.

@Recep Baltaş @Ali Güngör

Adsız.png

Son düzenleyen: Moderatör:
MSI Gamıng M9 ACK anakartın üzerinde Cmedia CM6632A ses yongası bulunuyor. 8 Kanal ses ve S/PDIF optik çıkış sunuyor. Ses çözümünde USB DAC var, yonganın kendisi sürücü temelinde USB olarak tanımlı olduğu için böyle görünüyor.

Cmedia CM6632 özelliklerine baktığımızda İngilizce de olsa içerisindeki USB tanımını görebilirsiniz:

The CM6632A is a USB 2.0 high-speed audio processor that supports the latest USB Audio Device Class V2.0 and high-definition audio processing applications. The CM6632A provides industry-standard HDA and I2S I/O interfaces, supports a maximum of 10 channels of output and 4 channels of input, and also integrates a 192KHz/24-bit S/PDIF transmitter and receiver, making it very versatile. Furthermore, the CM6632A has an embedded 8051 microprocessor that can enhance the flexibility and functionality with external upgradeable ROM codes. The CM6632A is the most powerful audio core for your high-value USB2.0 audio products. CM6632A is also capable to support DSD bit stream output. It’s a lossless SACD playback technique in PC/Notebooks.

Tabii ki bu yongada işlenen ses 3.5 mm portlarına verildiğinde hoparlöre DAC ile analog sese dönüştürülüp iletiliyor. Ancak öncesinde, sistemde dijital USB olarak görünüyor. MSI anakartta gelişmiş, üst seviye bir ses sunuyor. C-Media 6632A ses işlemcisi, Xtreme Audio DAC, C-Media 122dB 384kHz/32-Bit HD, ESS SABRE HiFi adanmış DAC, Nahimic sürücüleri var.

Özetle normal ses alabiliyorsanız, sesle ilgili bir teknik sorununuz yoksa bu şekil görünmesinin mantığını buradan anlamış olarak normal bir şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz.

Teşekür ederim abi ancak böyle olduğu için Nahimic 2 isimli program da USB olarak görüyor. Böyle USB olarak gördüğü için program çaılşmıyor ve bana jak ile takmamı söylüyor.
@Ali Güngör

Adsız.png

Aygıt Yöneticisi - Ses Giriş ve Çıkışları altındaki listelenen cihazlara sağ tıklayıp sürücü güncelle der misiniz. Nahimic ve diğer güncellemeler haricinde Windows 10 altında bir Nahimic Bug'ını bu şekilde çözmüştük daha önce.

Abi denedim değişen birşey yok. Güncel sürücü yazılımını otamatik olarak ara dediğim zaman: ''Aygıtınız için en iyi sürücü zaten yüklü'' diyor. Sürücü yazılımı için bilgisayarımı tara dediğim zanaman da aynı sonuş değişsen birşey olmadı. @Ali Güngör

Abi MSI'a mail attım onlar da doğru düzgün birşey söylemiyor. Başka kulaklıkla deneyin yada sürücüleri kaldırıp tekrar kurun falan gibi şeyler söylüyorlar. @Ali Güngör

@Ali Güngör

@Recep Baltaş

Ali abi. Samsung telefonlar ile beraber gelen kulaklığı denedim. Kingston HyperX Cloud 2 kulaklığım var onun ses kartı ile dendim yine olmuyor. Sonuç Nahimic 2 isimli program yine bana haporlör bağlamamı söylüyor. Abi benim ingilizcem çok iyi deyil, ben yine de konuşmaların SS'ni atayım buraya birde siz bakın belki ben yanlış anlamış olabilirim.

@Ali Güngör

1.png

2.png

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı