Bilgisayar 4 GB RAM'i tanımıyor

Daha fazla  
Bilgisayarda 8+4 RAM kullanıyordum. Geçen gün bilgisayarı açtığımda fanlar dönüyordu fakat ekran vs gelmiyordu. Sonra 4 GB RAM'i çıkardıktan sonra çalıştı. Bugün tekrar denedim BIOS'a gördüğümde 8+4 RAM gözüküyordu fakat toplam RAM 8 GB diyordu. Ben bu sorunu nasıl çözerim?

Sistem Özellikleri:
H55M-UD2H Anakart
X3440 İşlemci
Rx470 4gb ekran kartı

8 GB olan RAM'i çıkarıp yerine 4 GB RAM'i takın. Olmazsa 4 GB raminizi farklı slotlara takın. Eğer sorun devam ediyorsa RAM'iniz bozuktur.
Düzenleme: Tam olarak bozuktur diyemem. Bir ihtimal farklı bir sorun olabilir.

8 GB olan RAM'i çıkarıp yerine 4 GB RAM'i takın. Olmazsa 4 GB raminizi farklı slotlara takın. Eğer sorun devam ediyorsa RAM'iniz bozuktur.
Düzenleme: Tam olarak bozuktur diyemem. Bir ihtimal farklı bir sorun olabilir.
12,0 GB (kullanılabilir: 7,96 GB) yazıyor. Bozuk olduğunu düşünmüyorum. İnşallah öyle değildir.

12,0 GB (kullanılabilir: 7,96 GB) yazıyor. Bozuk olduğunu düşünmüyorum. İnşallah öyle değildir.

Belki yanlışlıkla o 4 GB RAM'i ekran kartınız için VRAM olarak atamışsınızdır. APU'larda oluyor ama onda olur mu emin değilim. Fikir sunuyorum.

RAM'i çıkarın pimlerini silgiyle silin ve yumuşak bezle kolonya varsa etil alkol kullanarak pimleri ve slotu iyice temizleyin ve takın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…