Bilgisayar 5 saniye takılıp mavi ekran veriyor

İşletim sistemi
Windows 10

GremoryRias

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASUS B550M-A ( WI-FI ) AMD RYZEN 5 4650G KINGSTON HYPERX 8 GB 3200MHZ
Meslek
Öğrenci
RAM
Patriot Viper Steel Series 8x2 3600MHz CL18
SSD veya HDD modeli
Samsung 970 Evo Plus
Ekran kartı
Sapphire Radeon RX6600
Anakart
ASUS B550M-A ( Wİ-Fİ )
İşlemci
AMD Ryzen 5 PRO 4650G
Arkadaşlar merhaba sistemde normal Instagram veya oyun açık iken rastgele bir zamanda Instagram da storylere bakarken yukleniyorda takiliyor ve 5 saniye sonra sistem mavi ekran veriyor. Bu herhangi bir zaman veya oyunda olabiliyor.

Minidump dosyası paylasacaktim fakat mavi ekran 0.5 saniye ekranda kalıp sistem kendisini yeniden baslatiliyor anladigim kadariyla sistem bu yuzden minidump dosyasi vermiyor.

Memtest86 ile RAM'leri test ettim, testi basariyla gecti.

RAM'leri İncehesap'tan Gaming gecesi kampanyasindan almistim ve RAM'lerin kozmetiginde ve kutusundaki kozmetiginde bir sorun gorunmuyordu.

Ekran kartı sürücüm: 23. 10.1

Son düzenleyen: Moderatör:
Son donduğu sırada mavi ekrana attı mı? Dediğimi yaparken render ayarlarını da düşürme.
Mavi ekran falan vermiyor. Direkt sistem kilitleniyor. Sanki SSD kullanımı %100 olmuş ve 100000MS tepki süresine sahipmiş gibi oluyor.

Hocam bir de 30 dakikadan fazla oldu diye düşünüyorum kapatayım mı Prime95'i?

Mavi ekran falan vermiyor. Direkt sistem kilitleniyor. Sanki SSD kullanımı %100 olmuş ve 100000MS tepki süresine sahipmiş gibi oluyor.

Disk kullanımının %100 olması normal değil fakat kullandığın SSD bayağı sağlam. Sorunu olmasına ihtimal veremiyorum pek, kablolarını kontrol et diyebilirim ancak.

Kapatabilirsin bir sorun gözükmüyor.

Tekrardan sistemi zorladım. Arkada arkadaşımla konuşuyordum ve bu esnada render alacakken kilitlendi.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videodan gördüğüm kadarıyla iyi olan tek haber sistemin mavi ekran vermemesi. İşlemciyi yük altına sokunca da herhangi bir sorun almadın. Disk kullanımı da normal. Absürt olan tek şey fazla RAM kullanması ve doğru orantıda da sistem reset atıyor, kapanmıyor. Tabii her zaman bu kadar sekme açık olmuyor bu test sırasında olan bir şey olduğu için normal kullanımda da görmek lazım. XMP ayarı kapalıydı değil mi?

Evet. Kapalı iken 2133 MHz'de çalışıyor.

Evet. Kapalı iken 2133 MHz'de çalışıyor.
Eki Görüntüle 1982235

Sistemi bir süre XMP kapalı şekilde kontrol et. 1 gün idealdir bence bu normal kullanımda sorun verip vermeyeceğini anlamak için. Eğer hatalar kesilirse farklı bir XMP profilinde sanal bellek için özel ayar yaparak kullanmayı da deneyebilirsin.

@181951 SSD,PSU,RAM' den çok süphelendim okuyunca.
SSD çalışma yüzdeleri cidden anormal.
RAM xmp düşük denenebilir 2x ise single denenebilir.
PSU şüphem ise zorlanıyor ve sistem fazla watt çekip resetlemiş olabilir. ortada mavi ekran da yok.

PSU 500 watt, doğru söylüyor olabilirsiniz çünkü ekran kartım en az 500watt istiyor daha fazlası için 600Watt'a kadar isteyebiliyor.

Mantıklı. Lakin PSU aşımı sistemi kökten kapatırken RAM aşımı reset atabiliyor. Mavi ekran sorunu çözüldü BitLocker ile.

PSU 500 watt, doğru söylüyor olabilirsiniz çünkü ekran kartım en az 500watt istiyor daha fazlası için 600Watt'a kadar isteyebiliyor.
650 bence yeterli bi sayı. 500 ise bana yetersiz geldi.

Mantıklı. Lakin PSU aşımı sistemi kökten kapatırken RAM aşımı reset atabiliyor. Mavi ekran sorunu çözüldü BitLocker ile.
Öznelim bitlockerin home sürümünde bulunmayıp prolarda bulunması. şuana kadar ne usb ne hdd hiçbir işime yaramadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…