Bilgisayar 90 derecede reset atar mı?

ismailkarsli

Hectopat
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Meslek
Web Geliştiricisi
AMD Ryzen 5600X işlemcim ve Gigabyte Radeon RX 6600 XT ekran kartım var. Sadece Apex Legends oynarken bilgisayar 1 saniyeliğine donup sonrasında reset atıyor.

Sebebi CPU veya GPU'nun sıcaklığı olabilir mi? Hani baktığım kadarıyla 85-90 yüksek ama crash attıracak kadar mı bilemiyorum. Bir de yetersiz voltajdan şüpheleniyorum. 5 metrelik bir kablonun ucunda 6'lı priz var ve vantilatör, monitör, kasa, 3 modem bu prizlere bağlı. Belki bilgisayara az güç gidiyordur diye de düşünüyorum.

Reset atmasının sebebini nasıl öğrenebilirim?

1661344297025.png

5 metrelik bir kablonun ucunda 6'lı priz var ve vantilatör, monitör, kasa, 3 modem bu prizlere bağlı. Belki bilgisayara az güç gidiyordur diye de düşünüyorum.
Bu yüzden olacağını sanmam. Psu'dan kaynaklı olabilir, kaç watt, yüksek güç bindiğinde belli bir yerden sonra besleyemeyip bu yüzden böyle bir şey yapıyor olabilir.

Event ID kısmında 41 yazıyor.
Kernel 41 için şu an kontrole başlayabileceğin en basit nokta sistemin OverClock özelliği varsa kapatıp kontrol etmek.

Gerisi tüm sistem bileşenlerini tek tek denemene kadar uzayacaktır.

Ek olarak vantilatörü o prizden çıkart, başka yerden bağlamak iyi fikir.

Kernel 41 için şu an kontrole başlayabileceğin en basit nokta sistemin OverClock özelliği varsa kapatıp kontrol etmek.

Gerisi tüm sistem bileşenlerini tek tek denemene kadar uzayacaktır.

Ek olarak vantilatörü o prizden çıkart, başka yerden bağlamak iyi fikir.
Valla özellikle ısınma, aşırı yük sorunları olmasın diye hiçbir zaman overclock yapmadım. Şimdi teker teker test edeceğim OCCT programından. Dikkatimi şu çekti, power testinde kasadan zırıldama sesi geliyor. @Poyraz Kuzgun 'un dediği gibi PSU olabilir belki.

Ryzen 3 3100 işlemcim var sitesine baktıgım zaman 105 dereceye kadar okey diyor. NVIDIA GTX1650s ekran kartım ise 83 dereceden sonra frekans düşürmeye başlıyor ve FPS düşüyor. Sitesinde yazar.

La
AMD Ryzen 5600X işlemcim ve Gigabyte Radeon RX 6600 XT ekran kartım var. Sadece Apex Legends oynarken bilgisayar 1 saniyeliğine donup sonrasında reset atıyor.

Sebebi CPU veya GPU'nun sıcaklığı olabilir mi? Hani baktığım kadarıyla 85-90 yüksek ama crash attıracak kadar mı bilemiyorum. Bir de yetersiz voltajdan şüpheleniyorum. 5 metrelik bir kablonun ucunda 6'lı priz var ve vantilatör, monitör, kasa, 3 modem bu prizlere bağlı. Belki bilgisayara az güç gidiyordur diye de düşünüyorum.

Reset atmasının sebebini nasıl öğrenebilirim?

Eki Görüntüle 1494285
Laptop kullanıyorum, oyun oynarken stabil 95 derece oluyor hep işlemci. Throttle bile yapmadığı için takmıyorum, saatlerce oynuyorum. Reset sebebini bilmemekle birlikte, sıcaklıktan olmadığı konusunda emin olmanız için yazdım.

Vallahi özellikle ısınma, aşırı yük sorunları olmasın diye hiçbir zaman overclock yapmadım. Şimdi teker teker test edeceğim OCCT programından. Dikkatimi şu çekti, Power testinde kasadan zırıldama sesi geliyor. @Poyraz Kuzgun'un dediği gibi PSU olabilir belki.

Sorununun teşhisi nedir hocam ?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı