- Aerocool'un pek bilindik olan 500W klasik PSU
- H110m Pro-VD
- I3 6100
- 8 GB RAM
- Sapphire Rx 460 2 GB versiyonu
Bu sistemi 2017 'in ilk haftasında topladım daha yeni kasa ve bu sorunu 2. defa yaşıyorum neyse konuya geçeyim. Her zamanki gibi oyun oynuyordum. 5-6 saattir açıktı bilgisayar arkaya şarkı açmaya diye alt tab'a geçtim bi anda kapandı. Ekrana no signal yazısı geldi kasa çalışıyor fakat görüntü yok. 5-10 dakika durduktan sonra açtım 2 dakika dolmadan kapandı ve yine no signal yazısı geldi ekran kapandı ama bilgisayar hala çalışıyor.
Gücü kestim bilgisayarın için açtım termal macuna bakmadım fakat RAM oksitlenmiştir diye uçlarını silgiyle sildim. Bi değişiklik yok şuan sorun devam etmekte, en başta dediğim gibi 2. defa yaşıyorum sorunu ilkinde mahalle bilgisayarcısına götürmüştüm 10 TL gibi bi cüzii miktarda sorunu halletmişti ne oldu diye sorduğumda ise BIOS updateledim düzeldi dedi eve geldiğimde araştırdım ve bios update ile pek alakası olmadığını düşündüm. Koyver gitsin dedim ve tekrar başıma geldi bu sefer sorun nedir anlamak istiyorum.
Denediğim yöntemler;
RAM'in oksitlenmesine baktım.
Bazı forumlarda dolaştım virüsten olabilir diyorlar virüs olmadığına %90 eminim..
Şimdiden teşekkürler.
Son düzenleyen: Moderatör: