Bilgisayar açıldıktan 5-10 dk sonra kapanıyor

Cadax12

Decapat
Başlıkta belirttiğim gibi bilgisayarımı açtıktan kısa bir süre sonra monitör, klavye, mouse, mikrofon gibi tüm bağlantılar kapanıyor. İşin garip tarafı bilgisayarın restart ve açma/kapama güç düğmeleri dahi tepki vermiyor ne kadar bassam da. Kasadaki RGB fanlar, işlemci soğutucu fan, RGB RAM'lerin ışıkları aynen yanmaya da devam ediyor.

Yardımı olabilecekler ilgilenirse sevinirim, ben anakartta bir sorun olabileceğini düşünüyorum.
Not: Bilgisayarı 2-3 haftadır yan kapaklar açık kullanıyorum belki buradan kaynaklı bir sıkıntı olmuş olabilir ama daha dün meydana geldi bu sorun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yine bizi kahin yerine koyan biri geldi. :)

Arkadaşım sistem özelliklerini de yazarsan iyi olur.

Anakart: Asus ROG Strix B350-F Gaming
İşlemci: Ryzen 5 2600X
Ekran Kartı: MSI GTX 1060 GamingX 6GB
RAM: Corsair RGB Pro 3000 mHz 2x8GB
SSD: Samsung 970 EVO 250GB
Kasa: Corsair 460X
PSU: EVGA Supernova 750 G3
Fanlar: Aigo C5, Ryzen 5 stok fan

Başlıkta belirttiğim gibi bilgisayarımı açtıktan kısa bir süre sonra monitör, klavye, mouse, mikrofon gibi tüm bağlantılar kapanıyor. İşin garip tarafı bilgisayarın restart ve açma/kapama güç düğmeleri dahi tepki vermiyor ne kadar bassam da. Kasadaki RGB fanlar, işlemci soğutucu fan, RGB RAM'lerin ışıkları aynen yanmaya da devam ediyor.

Yardımı olabilecekler ilgilenirse sevinirim, ben anakartta bir sorun olabileceğini düşünüyorum.
Not: Bilgisayarı 2-3 haftadır yan kapaklar açık kullanıyorum belki buradan kaynaklı bir sıkıntı olmuş olabilir ama daha dün meydana geldi bu sorun.
Güç kaynağında sorun olabilir

Peki bu durum oyuna girince mi oluyor, yoksa ne yaparsan yap oluyor mu?

Ne yaparsam yapayim aynı 5-10 dk ya bütün donanımlar kullanılamıyor, fanlar ve ışıklar çalışmaya devam ediyor sadece. Bilgisayarı bari tekrar başlatayım dediğimde ise kapama tuşu veya restart tuşu çalışmıyor aynı halde açık olarak kalıyor. Bilgisayara giden elektriği keserek kapatabiliyorum ancak. Çok garip bir durum daha önce yaşayan var mı bilmiyorum.
Güç kaynağında sorun olabilir

Bana kalırsa da en düzgün çalışan parça o şuan :D

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı