Bilgisayar açıldıktan bir süre sonra monitör ve ekipmanlar kapanıyor

mahir267

Femtopat
Daha fazla  
Bri bana bu konuda yardım ederse çök sevinirim uzun süredir geçmedi. Olay şöyle oluyor bilgisayar belli bir süre sonra 30 40 dk gibi bir süre geçtikten sonra bir anda monitör klavye falan gidiyor. Yani aslında bilgisayar kapanıyor fakat kasa açık kalıyor ve işin komik tarafı bilgisayarı düğmesinden falan kapatamıyorsunuz ve fişten çekmek gerekiyor. Hatta bazen fişten çeliyorum geri takıyorum hala kapanmamış tam beklemiyor muyum bilmiyorum. Sürücüleri güncelledim Windows 11 geçtim olmadı. Hatta bu durumdan dolayı anakart ve işlemciyi değiştirdim ve hala bu sorun var. Bilgisayarcıya da götürdüm ve bazen şöyle bir şey oluyor diyelim ki 2 kere falan kapandı 3.'ye açtım hiç kapanmadan alakasız saatlerce çalışıyor.

Değiştirmeden önceki parçalar.
R5 3600.
Ausu b550.
Ve Corsair ML240.

Değiştikten sonra.
R5 5500.
Gigabyte b520.
Ve bir tane hava soğutucu kule tipi tam modelini bilmiyorum.

Diğer parçalar.

ASUS ROG sitrik 550 80+ Gold 16 GB RAM 512 GB SSD 2 TB HD.

Bilgisayar parçaları değişmeden önce de kapanıyordu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bri bana bu konuda yardım ederse çök sevinirim uzun süredir geçmedi. Olay şöyle oluyor bilgisayar belli bir süre sonra 30 40 dk gibi bir süre geçtikten sonra bir anda monitör klavye falan gidiyor. Yani aslında bilgisayar kapanıyor fakat kasa açık kalıyor ve işin komik tarafı bilgisayarı düğmesinden falan kapatamıyorsunuz ve fişten çekmek gerekiyor. Hatta bazen fişten çeliyorum geri takıyorum hala kapanmamış tam beklemiyor muyum bilmiyorum. Sürücüleri güncelledim Windows 11 geçtim olmadı. Hatta bu durumdan dolayı anakart ve işlemciyi değiştirdim ve hala bu sorun var. Bilgisayarcıya da götürdüm ve bazen şöyle bir şey oluyor diyelim ki 2 kere falan kapandı 3.'ye açtım hiç kapanmadan alakasız saatlerce çalışıyor.

R5 3600.
Ausu b550.
Ve Corsair ML240.

Değiştikten sonra.
R5 5500.
Gigabyte b520.

Diğer parçalar.

Merhaba,
Farklı bir PSU ile denediniz mi? Anlattığınız sorunlar güç kaynaklı gibi duruyor.

hayır denemedim ama güö kaynağı olsa tamamen kapanmazmıydı
Sanmıyorum, sonuçta güç kaynağı üzerinde tek bir çıkış yok. Belki de tek bir kabloda bir sorun vardır. İmkan varsa farklı bir PSU ile deneyin derim. Bu arada bu sorun bilgisayar boştayken mi yoksa kullanırken mi oluyor?

2 sindede oluyo peki bun anlamanın bir yolu yokmu neden kaynaklı olduğunu

belki psu temiyodur ekran kartı gtx1650 ekran kartıda yetermi sizce 550

Son düzenleme:
2 sindede oluyo peki bun anlamanın bir yolu yokmu neden kaynaklı olduğunu

belki psu temiyodur ekran kartı gtx1650 ekran kartıda yetermi sizce 550
Ekran kartınızın tam marka ve modelini yazar mısınız? Yetmiyor mudur acaba diye düşündüğümden yük altında mı yapıyor demiştim ama bence 550W yeter.

R5 3600.
Ausu b550.
Ve Corsair ML240.

Değiştikten sonra.
R5 5500.
Gigabyte b520.

Diğer parçalar.

Başka bir PSU ile dener misin?

en kısa zamanda denicem ama söle bişi fark ettim olabilrimi bilmiyorum ama bilgisayar kendini yeniden başlatmaya çalışıp yapamaıyo sanki

Technopat Haberler

Geri
Yukarı