Bilgisayarı açtım, şifreyi girdim. Masaüstü ekranına geldim. Sonra bir baktım mavi ekran hatası verdi. Sonra yine açtığımda, bir tık yavaş açıldı ama açıldı. Bu sefer mavi ekran almadım, ayrıca Microsoft Edge tarayıcısını açtığımda tüm eklentilerin ana sayfası açıldı. Acaba bu neden? Dün FitGirl'den crack oyun yüklemiştim, sebebi bu olabilir mi acaba? @kino
Onunla alakası yok hocam. Harddiski garantiye verdim, sistemde takılı değil. M2 SSD aldım sonrasında format attım. Diskte herhangi bir problem yok yani.
Onunla alakası yok hocam. Harddiski garantiye verdim, sistemde takılı değil. M2 SSD aldım sonrasında format attım. Diskte herhangi bir problem yok yani.
Sistemde sanal bir disk var mı? Sanal disk oluşturabilecek herhangi bir uygulama da olur. Diskinde sorun yok diyorsan yoktur ama disk hatası olarak gözüktüğü için her şeyden emin olmak lazım.
Dikkatimi şurası çekti, ana hatanın sebebi olabilir:
Sistemde sanal bir disk var mı? Sanal disk oluşturabilecek herhangi bir uygulama da olur. Diskinde sorun yok diyorsan yoktur ama disk hatası olarak gözüktüğü için her şeyden emin olmak lazım.
Dikkatimi şurası çekti, ana hatanın sebebi olabilir:
Önceden ara sıra mavi ekran alıyordum. Buraya konu açtığımda memory RAM ile ilgili problem dediler. XMP kapalı MemTest yaptım problem çıkmadı. RAM temiz hiç bir şey yok. Ayrıca sistemde sanal disk yok.
Ayrıca RAM'lerden bir tanesini çıkarıp ve yerlerini değiştirip öyle denedim sorun çıkmadı. Ama XMP açınca bir ton hata çıkıyor.
Önceden ara sıra mavi ekran alıyordum. Buraya konu açtığımda Memory RAM ile ilgili problem dediler. XMP kapalı Memtest yaptım problem çıkmadı. RAM temiz hiçbir şey yok. Ayrıca sistemde sanal disk yok.
Anladım, bozuk sistem dosyaları için olan rehberi uygula, Kingston disk uygulamasını indirip Firmware Update var mı diye kontrol et, varsa mutlaka yap. Bluetooth sürücülerini güncelle ve Xbox'ya da herhangi bir oyun konsolu takılıysa çıkar Aygıt Yöneticisi'nden sürücüsünü kaldırıp farklı bir USB portuna tak.
Bluetooth için sürücü bulamazsan donanım kimliğini at ben bakarım.
Önceden ara sıra mavi ekran alıyordum. Buraya konu açtığımda Memory RAM ile ilgili problem dediler. XMP kapalı Memtest yaptım problem çıkmadı. RAM temiz hiçbir şey yok. Ayrıca sistemde sanal disk yok.
Ayrıca RAM'lerden bir tanesini çıkarıp ve yerlerini değiştirip öyle denedim sorun çıkmadı. Ama XMP açınca bir ton hata çıkıyor.
XMP kapalı bir şekilde kontrol ettiğinden bu yana ne kadar süre geçti? XMP açık şekilde sorun çıkabilir OC ayarına girdiği için her RAM'de stabil olmuyor.