Bilgisayar açılınca web sitesi açılıyor

Educemy

Hectopat
Daha fazla  
Bugün fark ettim PC açılınca otomatik boktan site açılıyor bazen CS2 kumar sitesi bazen başka bir şey bazen de öyle yönlendirip duruyor.
Regeditten baktım emirb (bilgisayarın ismi) diye bir dosya var PC başlatılınca açılanlar kısmında açıklaması da "explorer.exe Page Redirection"
Ben virüsün bu olduğunu explorer.exe yazısının da kullanıcının korkup silmemesi için konulduğunu düşünüyorum bunu mu silmeliyim yanlış bir şey yapmam değil mi?

Bugün fark ettim PC açılınca otomatik boktan site açılıyor bazen CS2 kumar sitesi bazen başka bir şey bazen de öyle yönlendirip duruyor.
Regeditten baktım emirb(bilgisayarın ismi) diye bir dosya var PC başlatılınca açılanlar kısmında açıklaması da "explorer.exe Page Redirection"
Ben virüsün bu olduğunu explorer.exe yazısının da kullanıcının korkup silmemesi için konulduğunu düşünüyorum bunu mu silmeliyim yanlış bir şey yapmam değil mi?

Page redirection yazmış ""dongdonger.org"" yazıyor normalde.
Siteyi Google'da arattım virüsmüş sileyim değil mi dosyayı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam direkt format atmak ne kadar mantıklı gitsin önce bir virüs programına taratsın.

Tarattım bir şey çıkmadı bunlarda çıkmayabiliyor zaten. Sildim dosyayı bir şey olmaz normal explorer.exe'yle alakalı olsa yanında o site yazmazdı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tarattım bir şey çıkmadı bunlarda çıkmayabiliyor zaten sildim dosyayı bir şey olmaz normal Explorer. EXE'yle alakalı olsa yanında o site yazmazdı.

Hocam kendim eğitim için kodladığımdan biliyorum sizin virüsü Bilmiyorum'da ana dosyanın nerede olduğunu bulmadığınız sürece kendisini bir daha ekleyebiliyor başlat menüsüne şöyle anlatim döngüyle oluyor virüslü dosyayı 1 kere başlatsan bile ondan sonra hiç açma direkt aktif oluyor sürekli deniyor atıyorum ben kodlarken 5 saniye aralıkla demiştim(her virüste olmayabiliyor bu dediğim) virüsü araştırmak lazım detaylarını bilmek için. Trojan ile benzer bir virüs büyük ihtimalle dediğiniz bu yüzden trojan üzerinden anlatim bir tık daha anlayabilmen için Trojan'de iki dosya olur bir dinleyici dediğimiz dosya bir de trojan dinleyici virüsü yazan PC'de trojan tarafı ise virüsü yiyen sistemde olur sen trojan tarafı bir kere açtın mı aktif hale geliyor bir aracı sunucu düşün trojani yiyen PC ile dinleyici arasında etkilişim halinde olur ana virüsün olduğu dosyayı bulmadığın sürece kendini bir daha başlatabilir senin sildiğin kısım virüsün bir kısmı olabilir diğer ana dosyayı bulmadığın sürece o sildiğin dosya bir daha gelebilir. Tavsiyem format atman yönünde olacaktık.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı