Bilgisayar açılırken 3 uzun 2 kısa bip sesi geliyor

Notixlerox

Hectopat
Merhabalar, bilgisayarım yeni kendisini temizlemek için içini açtım ve ardından RAM'i söktüm. Sonra yerine oturtturdum ve PC'yi açmaya çalıştım ama açılmadı. Fanlar yüksek ses vermeye başladı ve ben de korktum fişi çektim ardından RAM'in bir bölümünün havada kaldığını oturmadığını fark ettim ve oturtturup bir daha açmayı denediğimde PC 3 uzun 2 kısa (3 uzun ardından 2 kere seri şekilde ses) bip sesi vermeye başladı. RAM'den kaynaklıdır diye yeni RAM aldım ancak hâlâ aynı sorun. Bilgisayar APU sistem. Sizce anakart mı yandı abilerim?

Bilgisayarın bileşenlerinde bazı sorunlar oluştuğunda, hangi bileşende sorun olduğunu sistem sana bu bip sesleri ile söyleyebiliyor. Ancak bu bahsettiğin 3 uzun 2 kısa bip sesi örüntüsünü bilemiyorum. Araştırdığımda da bu şekilde bir örüntü bulamıyorum. Buna en yakın olan 2 uzun 2 kısa bip sesi var, o da CPU bileşeninde bir sorun olduğuna işaret ediyor.
Şu bağlantıdan bip seslerinin ne anlama geldiğini öğrenebilirsin ama detaylı bilgi için internetten sağlam şekilde araştırman lazım.

RAM, ekran kartı vb. iyicene kontrol et RAM'lerin yerini değiştir(RAM'lerin sarı yerlerini silgi ile sil).

Anakartlarda farkı ses kombinasyonları mevcut. Anakart modelini belirtirsen sana yardım edebilirim.

Bilgisayarım HP Pro desk 400 G3 mt.
RAM, ekran kartı vb. iyicene kontrol et RAM'lerin yerini değiştir(RAM'lerin sarı yerlerini silgi ile sil).

RAM'leri denedim silgi ile sildim hatta bugün yeni bir RAM aldım taktım ama yine de aynı sorun.

Telefondan çek sesini.

Bilgisayarın bileşenlerinde bazı sorunlar oluştuğunda, hangi bileşende sorun olduğunu sistem sana bu bip sesleri ile söyleyebiliyor. Ancak bu bahsettiğin 3 uzun 2 kısa bip sesi örüntüsünü bilemiyorum. Araştırdığımda da bu şekilde bir örüntü bulamıyorum. Buna en yakın olan 2 uzun 2 kısa bip sesi var, o da CPU bileşeninde bir sorun olduğuna işaret ediyor.
Şu bağlantıdan bip seslerinin ne anlama geldiğini öğrenebilirsin ama detaylı bilgi için internetten sağlam şekilde araştırman lazım.

3 kısa 2 tane art arda geliyor gibi bir de sanki video bu: HELP : Deep-Average6957 ama sanırsam link yasak burada.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı