Bilgisayar açılırken anakart logosunda kalıyor

Arkadaşlar yeni SSD aldım, UEFI kurulumunu yaptım, stabil bir şekilde 2 gündür kullanıyordum, işe giderken bilgisayarımı acık bıraktım, geldiğimde BIOS ekranında buldum. Tekrar başlatmayı denediğimde anakart logosunda kalıyor. Önceki Windows yüklü HDD'mi taktıgımda hiçbir problem yaşamıyorum fakat yeni aldığım SSD'de bu problemi yaşıyorum. Onun dışında formatlamak istediğimde formatlayamıyorum hiçbir şekilde SSD'yi formatlarken biçimlendiremiyorum. HDD'den Boot edip açtığımda SSD'nin içindeki verilere ulaşabiliyorum fakat o şekilde de biçimlendiremiyorum. CMD komutları da işe yaramıyor. GPT modunu MBR'ye çevirmeye çalıştığımda belirtilen disk dönüştürülebilir bir disk değil uyarısı alıyorum. Minitool Partition Wizard ile de denedim, gene biçimlendiremedim, biçimlendiriliyor gözüküyor fakat hala kullanılabilir alan aynı kalıyor. Bana nasıl yardımcı olabilir misiniz?

SSD için kullandığınız portu değiştirin, farklı bir porta takın kabloyu, ek olarak yeni bir SATA kablosu ve SATA güç kablosu ile deneyip sonucu buraya yazın.

Anladığım kadarıyla, Bilgisayarınız SSD üzerinde Boot edebilecek herhangi bir işletim sistemine rastlayamadığı için BIOS reklamında kalıyorsunuz, Yapılabilecek herşeyi denemişsiniz. SSD yi garantiye göndermenizi, varsa iade süresi; iade talebinde bulunmanızı öneririm.

Teşekkürler markadan dolayı mı söylediniz peki?
Biraz öyle birazda tecrübelerime dayanarak söyledim, sistem HDD ile sıkıntısız çalışıyor yani sistemde bir problem yok, demek ki takılan SSD problemli.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı