Çözüldü Bilgisayar açılırken ASUS yazısında kalıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Başlıkta belirttiğim gibi bilgisayarımı açmaya çalıştığım da ASUS yazısında kalıyor. Güç tuşuna basılı tutup sistemi kapatıyorum. Daha sonra tekrar güç tuşuna basıp açmaya çalıştığım zaman sıkıntısız açılıyor. İlk defa açmaya çalıştığım her sefer ASUS ekranında takılı kalıyor, bahsettiğim işlemi yapmadan açılmıyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Çözüm
Tavsiyeler için teşekkür ederim. RAM'leri söküp silgi ile sildim şu anlık sıkıntı olmadı bir daha. Dün ekran kartını söküp temizlemiştim. Sanırım o zaman statiklenme gibi bir şey oldu galiba. O işlemden sonra bu dediğim sıkıntı olmuştu. Tekrardan teşekkürler hepinize.

Edit: Sıkıntı RAM'de değilmiş. RAM'leri sökmek için cihazın arkasındaki tüm USB bağlantılarını sökmüştüm. Az önce sorunum düzeldiği için her şeyi eskisi gibi takıp bir daha denedim ve yine ASUS ekranında kaldım. Sorun sanırım hoparlör'den kaynaklanıyor. Kablosunda biraz açılma olmuş. Onu çıkartıp tekrar denediğim de sıkıntısız sistem Boot oldu. Sıkıntısını RAM ile çözemeyenler tüm USB bağlantılarını çıkartıp denemesinde fayda var.
Hocam RAM'leri bir test programı ile kontrol edin. Büyük ihtimalle RAM kaynaklı olabilir.

Başlıkta belirttiğim gibi bilgisayarımı açmaya çalıştığım da ASUS yazısında kalıyor. Güç tuşuna basılı tutup sistemi kapatıyorum. Daha sonra tekrar güç tuşuna basıp açmaya çalıştığım zaman sıkıntısız açılıyor. İlk defa açmaya çalıştığım her sefer ASUS ekranında takılı kalıyor, bahsettiğim işlemi yapmadan açılmıyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

RAM'leri bi tak güzelce üfle ve yerine sok. Kesin çözüm değil ama büyük ihtimalle düzelebilir.

Ramleri Silgiyle Silmeni Tafsiye Ederim.Çıkarırken Sağ Ve Soldaki Tırnaklara Dikkat Et.

Bu sorunu 8-10 yıllık exper laptopta yaşıyorum. 1. Açışımda ekran gelmeden güç tuşunun ışığı yanıyor sonra kapanıyor. 2. Basışımda açılıyor ama bazende ekrana bios gelmeden hata çıkarıyor ve f1 ile geçiyorum açılıyor. 1 yıldır falan böyle kullanıyorum, farklı bir sıkıntı yaşatmadı daha.

Tavsiyeler için teşekkür ederim. RAM'leri söküp silgi ile sildim şu anlık sıkıntı olmadı bir daha. Dün ekran kartını söküp temizlemiştim. Sanırım o zaman statiklenme gibi bir şey oldu galiba. O işlemden sonra bu dediğim sıkıntı olmuştu. Tekrardan teşekkürler hepinize.

Edit: Sıkıntı RAM'de değilmiş. RAM'leri sökmek için cihazın arkasındaki tüm USB bağlantılarını sökmüştüm. Az önce sorunum düzeldiği için her şeyi eskisi gibi takıp bir daha denedim ve yine ASUS ekranında kaldım. Sorun sanırım hoparlör'den kaynaklanıyor. Kablosunda biraz açılma olmuş. Onu çıkartıp tekrar denediğim de sıkıntısız sistem Boot oldu. Sıkıntısını RAM ile çözemeyenler tüm USB bağlantılarını çıkartıp denemesinde fayda var.

Son düzenleme:
Çözüm
merhaba,aynı sorun bende de mevcut birkaç gündür ilk açılışta asus yazısında kalıyor güç tuşuna basınca ikinci açılışta açılıyor,önceden nvdia ekran kartı ayarlarını değiştirdim (yüksek performanslı olarak) bir de disk birleştirme yapmıştım son onlarla ilgisi var mı bilmiyorum, yardımcı olabilirmisiniz?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı