Bilgisayar Açılırken Bip Sesi ve Ekranın Gelmemesi

Yusuf Söylemez

Hectopat
Daha fazla  
Sorunsuz çalışan masaüstü bilgisayarım kullanım esnasında aniden dondu. Klavye fare hiçbir şekilde tepki vermedi. Ben de güç tuşuna basılı tutarak kapattım mecburen. Yeniden başlatmak için bir daha bastım fakat yalnızca fanların sesi vardı. Her zaman gelen bip sesi gelmedi. Ekrana klavyeye fareye hiçbir donanıma güç gitmedi. BIOS pilini söküp takarak sıfırlayınca normal bir şekilde açıldı. Fakat bir süre sonra yine aynı sorun meydana geldi. Ben de yine BIOS sıfırlayarak çözdüm. Ve bir kez daha aynı şey oldu. Şu an BIOS pilini söküyorum.

Aynı sorunu yaşayan var mı? Sorun nedir? Bilgi sahibi arkadaşlardan yardım bekliyorum.
Güncelleme: Artık BIOS sıfırlamak da işe yaramıyor.

Son düzenleme:
BIOS pilini değiştir pil bozulmuş olabilir. Pili çıkar kasaya bağlı tüm bileşenleri çıkar güç kablosu da dahil açma tuşuna uzun süre(20 saniye) bas belki statik elektrik almıştır anakartın düzelebilir bu şekilde.

Tamam da BIOS pili bozulmuş olsa bile açılması gerekmiyor mu bilgisayarın? Hem artık o da fayda etmiyor. Bu arada demin fişi çekip güç tuşuna 20 saniye basılı tuttum ve denedim. Açıldı ama bir kaç saniye sonra tekrar dondu bilgisayar.

BIOS pilini değiştir pil bozulmuş olabilir. Pili çıkar kasaya bağlı tüm bileşenleri çıkar güç kablosu da dahil açma tuşuna uzun süre(20 saniye) bas belki statik elektrik almıştır anakartın düzelebilir bu şekilde.
Arkadaşın dediği gibi benimde eski bilgisayarımda oldu böyle bir olay. Ben, ram takıp söküyordum. En sonunda Bios pili değişince düzeldi. Bios pili alacaksan önerim duracell marka al.

Arkadaşım öncelikle pil almadan önce, kasanı güzelce temizle, ramleri (varsa) farklı slotlara tak, güç kablolarını (kasa, ekran kartı vs. tümünü) çıkarıp 20-30 saniye arası bekle ve tekrar dene… Aynı sorunumu böyle çözmüştüm, benim sorun ram slotları ile ilgiliydi umarım çözüm olur…

Arkadaşım öncelikle pil almadan önce, kasanı güzelce temizle, ramleri (varsa) farklı slotlara tak, güç kablolarını (kasa, ekran kartı vs. tümünü) çıkarıp 20-30 saniye arası bekle ve tekrar dene… Aynı sorunumu böyle çözmüştüm, benim sorun ram slotları ile ilgiliydi umarım çözüm olur…

Elimde bir tane sağlam pil var zaten. Onu deneyeceğim şimdi. Olmazsa dediğin gibi tüm güç kablolarını söküp yeniden takarım. Kablolarda bir temassızlık var gibi. RAM'leri farklı slotlara taktım bu arada uçlarını silgiyle silerek elektriğini aldım. Sorunun bundan kaynaklandığını düşünmüyorum.
Bu arada Güç kaynağından direk anakarta giden 8 pinli kabloyu çıkartmayı denemiştim daha önce ama bir türlü çıkmıyordu. Anakartla beraber kopacak diye bıraktım. Bu kadar sıkı olması normal mi?

Elimde bir tane sağlam pil var zaten. Onu deneyeceğim şimdi. Olmazsa dediğin gibi tüm güç kablolarını söküp yeniden takarım. Kablolarda bir temassızlık var gibi. RAM'leri farklı slotlara taktım bu arada uçlarını silgiyle silerek elektriğini aldım. Sorunun bundan kaynaklandığını düşünmüyorum.
Bu arada Güç kaynağından direk anakarta giden 8 pinli kabloyu çıkartmayı denemiştim daha önce ama bir türlü çıkmıyordu. Anakartla beraber kopacak diye bıraktım. Bu kadar sıkı olması normal mi?

Anakartın soketi genelde sert olur ancak üzerindeki çentiğe bastırıp çekersen, tabi ekran kartını da sıkı tut, öyle çıkarmayı dene. Ben de ilk sökmemde senin gibi düşünmüştüm ancak sökülüyor ama dediğim gibi biraz dikkatli olmak lazım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı