İyi günler yeni bir bilgisayar aldım bilgisayar açılırken Windows ekranından önce bileşenlerin yazdığı bir sayfa açılıyor. 3400 3000 bir SSD aldım bilgisayar hızlı açılsın diye başka bir cihazda kullanıyordum 10sn açılırken sırf bu ekran yüzünden daha uzun sürüyor. Bu yazıyı kaldırmanın bir yolu var mıdır? Yardımcı olabilecek varsa sevinirim.
EZ Mode'a geçerek direkt alt kısımda UEFI/CSM olarak gözükmesi lazım veya konuda eklediğiniz resimde "LEGACY+UEFI" olarak gözüküyor, onu "UEFI" yapabilirsiniz.
Hocam ilginiz için teşekkürler dediğinizi yaptım yazılar kalktı ama gene açılırken ekrana renk geliyor sol üste bir _ işareti geliyor gene orada bekliyor sonra açılıyor cihaz gene aynı hızda açıldı bir faydası olmadı maalesef.
Hocam ilginiz için teşekkürler dediğinizi yaptım yazılar kalktı ama gene açılırken ekrana renk geliyor sol üste bir _ işareti geliyor gene orada bekliyor sonra açılıyor cihaz gene aynı hızda açıldı bir faydası olmadı maalesef.
Dışarıdan takılan bir cihaz bunu yapıyor olabilir. Dışarıdan bağlı olan her şeyi sökün (klavye mouse dahil) sadece görüntü almak için kablo takılı olsun öyle test edin. Diskler de bunu yapıyor olabilir.
Sisteme bağlı olan diskleri de söktünüz mü? Sadece Windows'un kurulu olduğu disk kalsın. Yine olmazsa bir BIOS güncellemesi varsa yapın derim. Ayrıca Legacy+UEFI ayarını da sadece UEFI olarak bırakın, tabii Windows UEFI olarak kurulduysa.
Hocam sistemimde 1 HDD 1'de SSD var. HDD'yi takmadan önce de bu olaylar vardı ama sadece SSD ile gelmişti PC. Daha iyi bir SSD taktım onu takmadan önce gene bu hata var mıydı tam hatırlamıyorum.
BIOS'um güncel hocam UEFI'nin neyini açacağım boot modum UEFI zaten tam anlayamadım onu da bir açıklayabilrseniz tam anlayamadım.
İlginiz için de ayrıca teşekkür ediyorum.
EZ Mode'a geçerek direkt alt kısımda UEFI/CSM olarak gözükmesi lazım veya konuda eklediğiniz resimde "LEGACY+UEFI" olarak gözüküyor, onu "UEFI" yapabilirsiniz.