Bilgisayar açılırken disk taranıyor ve onarılıyor

burakfarlex

Centipat
Katılım
28 Mayıs 2022
Mesajlar
40
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Birkaç gün önce oyun oynarken bir anda görüntü dondu fakat beklememe rağmen düzelmedi bende mecbur PC'yi açma tuşuna basılı tutarak kapattım aynı oyunda 1-2 defa daha aynısı oldu ve aynı şekilde kapattım bilgisayar açılırken C taranıyor ve onarılıyor dedi. Bende internette ve bu forumda bulabildiğim tüm çözümleri denedim fakat hala aynı sorun tekrar ediyor. Denetim masasında böyle bir hata mesajı var restarta bassamda sadece PC'yi yeniden kapatıp açıyor hatayı düzeltmiyor bunun nedeni ne olabilir?
Kullandığım SSD Kioxia 480GB SATA SSD.

1662878601504.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
güç kesintisi veya zorla kapatma vb. nedenlerle bilgisayarınızı düzgün bir şekilde kapatmadığınızda olur.
Sabit disk ve RAM, siz PC'niz üzerinde çalışırken verileri aktif olarak okur ve yazar. Ve kötü bir gün geçirirseniz ve elektrik kesintisi yaşarsanız, bilgisayarınız beklenmedik şekilde kapanır. Sonunda kaydedilmemiş verilerinizi kaybedebilirsiniz. En kötü durum senaryosundan bahsedersek, sabit diskiniz zarar görebilir ve muhtemelen verilerinizi geri alamazsınız.
Adım 1: Görev çubuğundan "dosya gezgini" penceresini başlatmanız gerekir. Solda bir seçenek listesi bulacaksınız, "bu PC" ye tıklayın.

Adım 2: "bu PC" ye girdikten sonra, Windows "sürücü taranıyor ve onarılıyor" mesajında gördüğünüz sürücüye sağ tıklayıp ardından "özellikler" i seçmelisiniz.

3. adım: Burada birkaç sekme göreceksiniz, "araçlar" a gidin. "hata denetimi" altında "kontrol et" düğmesini göreceksiniz.

Adım 4: Herhangi bir hata bulunmadıysa, yine de "sürücüyü tara" seçeneğini göreceksiniz. Hata olmadığından, içinizin rahat olması için bir sonraki adıma geçebilir veya "sürücüyü tara" seçeneğine dokunarak anlık tarama yapabilirsiniz.

Adım 5: Tarama tamamlandıktan sonra hatalar bulunursa, açılan yeni bir pencere bulacaksınız. Bu yeni pencere, sürücüyü onarmanızı önerecektir. Şimdi, "onar" düğmesine tıklamanız gerekiyor.

Adım 6: Tamamlandığında, bilgisayarınızı yeniden başlatın. Şimdi, "sürücü taranıyor ve onarılıyor" sorunu çözülmüş olmalı.


Kaynak benim değil, eğer olmazsa başka çözüm yöntemleri de var.
 

Geri
Yukarı