Çözüldü Bilgisayar açılırken ekran gidip fanlar hızlanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

İsimsizMan09

Decapat
Katılım
15 Şubat 2022
Mesajlar
838
Çözümler
2
Arkadaşlar bilgisayarın açma düğmesine tıklıyorum, bilgisayar açılıyor bakıyorum şifre girme kısmı gelmiş Windows'ta. Ben şifreyi girerken tak diye ekran gidiyor siyah oluyor ekran sonra bilgisayar fanları son hızda çalışmaya başlıyor. Ekran kartını daha yeni aldık RTX 4060 Ti. Bundan önceki ekran kartımla asla böyle bir sorun yaşamadım. Bunun neden olduğunu anlamıyorum. Ekran kartı ısınmamasına rağmen, daha bilgisayar yeni açılmış ekran kartı 30 derece falan iken kendini koruma, güvenlik moduna alıyor sanırım ve ekran gidip fanlar aşırı hızda dönüyor. Bunu neden yapıyor? Bilgisayar'dan anlayan arkadaşlar bilgi verebilir mi?

Bunu 2,3 kere yapıyor ben sürekli düğmeye basılı tutup kapatıyorum tekrar açıyorum. 2. veya 3. denemden sonra sıkıntı yapmıyor sorunsuz o gün oynuyorum.
 
Çözüm
Ekran kartı veya güç bağlantıları gevşek olduğunda yapar.

Dosya Ekleri

  • 20240323_154041.jpg
    20240323_154041.jpg
    119,8 KB · Görüntüleme: 6
Bu aşamada sisteme temiz bir kurulum yapıp, tüm sürücüleri kurup denemek gerekiyor, sorun devam ederse donanım sorununu değerlendirmek lazım, açılış aşamasında bir program, virus veya uyumsuz bir sürücü donmaya sebep oluyor olabilir.
Hmm anladım. Peki siz donanımsal bir sorun mu yoksa yazılımsal bir sorun mu olduğunu düşünüyorsunuz? İlerki günlerde devam ederse format atmaya karar verebilirim.

Not: Ekran kartı değiştirdikten sonra format atmadım.
 
Hmm anladım. Peki siz donanımsal bir sorun mu yoksa yazılımsal bir sorun mu olduğunu düşünüyorsunuz? İleriki günlerde devam ederse format atmaya karar verebilirim.

Not: Ekran kartı değiştirdikten sonra format atmadım.

Ben format attım ve tüm driverleri güncelledim hiçbirşey değişmedi önceki gibi 1 2 kere olmadı sonra devam etti
 

Yeni konular

Geri
Yukarı