Bilgisayar açılırken mavi ekran hatası veriyor

rookiebeta

Femtopat
Daha fazla  
RAM
Corsair Vengance 2x 16gb 6000mhz ddr5
SSD veya HDD modeli
samsung evo 970 1tb
Ekran kartı
gigabyte 4060 ti
Anakart
gigabyte a620h
İşlemci
ryzen 7 7800x
Merhaba, bugün bilgisayarımı açtığımda mavi ekran aldım. Bundan sonra bilgisayarımı tekrar açıp minidump dosyasına bakmak istediğimde ise sürekli mavi ekran almaya başladım. Farklı farklı hata kodları aldım. Bundan sonra ise AMI'nin ekranı çıkmaya başladı ne yapmalıyım?
Minidump dosyalarımı atamıyorum çünkü bilgisayarım açılmıyor ama aldığım hata kodları şunlardı;

IMG-20240829-WA0001.jpeg

IMG-20240829-WA0001.jpeg

Screenshot_2024_0829_110736.jpg

Dosya Ekleri

• IMG_20240829_111053.jpg
    IMG_20240829_111053.jpg
    190,5 KB · Görüntüleme: 60
Son düzenleyen: Moderatör:
İşletim sistemi ile alakalı bir sorun var. Bir flash belleğe kullandığınız Windows versiyonunun ISO'sunu indirip bir flash belleğe yazdırın. Bilgisayara takın ve BIOS'tan bu flash belleği boot kısmından çalıştırın. Windows kurulum ekranı gelecektir. Sol altta bilgisayarınızı onarın kısmından onarım yaparsan %80 düzelir diye tahmin ediyorum.

İşletim sistemi ile alakalı bir sorun var. Bir flash belleğe kullandığınız Windows versiyonunun ISO'sunu indirip bir flash belleğe yazdırın. Bilgisayara takın ve BIOS'tan bu flash belleği boot kısmından çalıştırın. Windows kurulum ekranı gelecektir. Sol altta bilgisayarınızı onarın kısmından onarım yaparsan %80 düzelir diye tahmin ediyorum.
Cevabın için çok teşekkür ederim.İşletim sistemi konularında pek bilgili değilim fakat Windows 10'u 2 3 kez baştan yükledim.Sadece bilmediğimden soruyorum flash bellekten yüklemek ile WEB'den yüklemek arasındaki fark nedir?

Flash bellek her zaman en temiz kurulum bana göre. Diski komple biçimlendirerek bir kurulum yapılıyor. Ayrıca windows versiyonları listeleniyor hangi versiyon istersen seçebiliyorsun. Ekstra olarak onarım yapmak gibi bir +'sı oluyor. Windowsun kendi yaptığı onarma sorun çözemezken diğer yöntemin çözüme ulaştığı çok an'a denk geldim. Sen bir dediğim yolu dene. Rufus programını kullanarak yazdırabilirsin. En az 8gb flash bellek lazım tabi

Anladım teşekkür ederim fakat bir sorum daha var bilgisayarım biosun böyle bir sekmesini bana açtı "Enter BIOS"dediğimde BIOS'a giremiyorum flash belleği taktıktan sonra hangi seçeneği seçmeliyim acaba?

Dosya Ekleri

• IMG_20240829_113951.jpg
    IMG_20240829_113951.jpg
    255,5 KB · Görüntüleme: 36
Merhaba, bugün bilgisayarımı açtığımda mavi ekran aldım. Bundan sonra bilgisayarımı tekrar açıp minidump dosyasına bakmak istediğimde ise sürekli mavi ekran almaya başladım. Farklı farklı hata kodları aldım. Bundan sonra ise AMI'nin ekranı çıkmaya başladı ne yapmalıyım?
Minidump dosyalarımı atamıyorum çünkü bilgisayarım açılmıyor ama aldığım hata kodları şunlardı;

Eki Görüntüle 2296795

Eki Görüntüle 2296799

Eki Görüntüle 2296802
Hocam merhaba sıfır PC topladım ara sıra PC açılırken mavi ekran verip yeniden başlatıyor 30sn sürmüyor.7 kez oldu bu olay çözümü nedir acaba win 10 var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı