Çözüldü Bilgisayar açılırken "No bootable device" hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Deagle762

Hectopat
Daha fazla  
Selam,
Arkadaşımda Acer marka laptop var. Bugün bana mesaj attı ve bilgisayarı kullandığını ardından elektriklerin kesildiğini söyledi. Daha sonra bilgisayarı açtığında başlıktaki hatayı aldığını söyledi. BIOS'a girmesini ve oradan da "boot" kısmını SS atmasını istedim. O kısımda normalde HDD yazısının önünde birkaç yazı yazar. Fakat onda sadece "HDD: " mevcuttu ve önünde yazı vs. yoktu. (bu arada HDD yazısı en üstte seçili.) Ben de hard diskin elektrik kesintisinden dolayı zarar görmüş olabileceğini söyledim. Fakat yine de kesin emin olmak için buraya konu açmak istedim. Bir fikri olan yardımcı olabilir mi?

Selam,
Arkadaşımda Acer marka laptop var. Bugün bana mesaj attı ve bilgisayarı kullandığını ardından elektriklerin kesildiğini söyledi. Daha sonra bilgisayarı açtığında başlıktaki hatayı aldığını söyledi. BIOS'a girmesini ve oradan da "boot" kısmını SS atmasını istedim. O kısımda normalde HDD yazısının önünde birkaç yazı yazar. Fakat onda sadece "HDD: " mevcuttu ve önünde yazı vs. yoktu. (bu arada HDD yazısı en üstte seçili.) Ben de hard diskin elektrik kesintisinden dolayı zarar görmüş olabileceğini söyledim. Fakat yine de kesin emin olmak için buraya konu açmak istedim. Bir fikri olan yardımcı olabilir mi?
Bilgisayar HDD'yi görmüyor. Doğru tespit.
Diskin değişmesi gerekecek.

Bilgisayar HDD'yi görmüyor. Doğru tespit.
Diskin değişmesi gerekecek.
HDD yerinden çıkmış olabileceğini de söyledim fakat elektrik kesintisinden sonra olduğunu söyleyince pek alakalı olduğunu söyleyemem. Yine de belki çözüm olur diye HDD'yi çıkarıp tekrar takmasını istedim. Fakat bu konulara pek hakim olmadığı için bunu yapamayacağını söyledi. Uzaktan da elimden pek bir şey gelmiyor.

Tahmin ettiğiniz gibi bu tür elektirik kesintilerinde MBR bölümlemeleri hasar alabiliyor. Bir format diski ile komut penceresini açın ve aşağıdaki komutları izleyin.

bootrec /fixmbr bootrec /fixboot restart

eğer çözüm olmazsa beni tekrar etiketleyin farklı bir yöntem sunacağım.

Tahmin ettiğiniz gibi bu tür elektirik kesintilerinde MBR bölümlemeleri hasar alabiliyor. Bir format diski ile komut penceresini açın ve aşağıdaki komutları izleyin.

Denemesini isteyeceğim.

BIOS diski görmüyor, dolayısıyla bootloader'ı onaramazsın. Yukarıda da dediğim gibi disk değişecek.

Sorun bu hocam. Diski görmesini sağlamak.
Dediğim çözüm işe yarayacaksa neden masrafa girsin. Denemekte fayda var.
İyi de bu verdiğin komutlar diski göstermek için değil ki? Zira öyle bir şey de yok.

Windows'un bootloader'ını onarmak için kullanılan CMD kodları bunlar. Sonuç olarak HDD, BIOS'da görünmediği için bu kodlar işe yaramayacak.

Selam,

Hocam hard disk GPT biçiminde olabilir belki ondan görmüyordur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı