Bilgisayar açılırken resetlenme sorunu

Manny

Kilopat
Daha fazla  
Bilgisayarım açılırken 3-4 defa yeniden başlayıp anakart logosu geliyor, sorunun çözümü için RAM'leri memtest86+ ile test ettim 2.5 saat kadar bir sorun çıkmadı. Belki harddiskte sorun vardır dedim bad sector taraması yaptım onda da sorun çıkmadı. Bu sorunun kaynağı nedir acaba anakart olabilir mi ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Biligisayarınızın özelliklerini paylaşır mısınız? Net bilgi vereyim size.

Biligisayarınızın özelliklerini paylaşırmısınız? Net bilgi vereyim size
i7 2600
8 GB RAM
AMD R7 250

300W PSU var, PSU'dan kaynaklanabilir mi acaba? Yetersiz diyenler var bir de PSU CASPER-FSP300 modeli kaliteli bir şey değil yani.
Ram ve ekran kartını anakarta tam oturup oturmadığına bakın.
Kontrol ettim bir sıkıntı yok hatta RAM'leri silgi ile temizledim.

1.Ekran kartini cikartin ve on board uzerinden goruntu alabiliyor musunuz?
2. İslemci isindigindan kaynakli olabilir sorununuz.
3. Sisteminizdeki isletim sistemi nedir?

1.Ekran kartini cikartin ve on board uzerinden goruntu alabiliyormusunuz? 2.islemci isindigindan kaynakli olabilir sorununuz 3. Sisteminizdeki isletim sistemi nedir?
Görüntü almada sıkıntı yok 3 kere resetlenip sistem açılıyor saatlerce kullanabiliyorum bilgisayarı ama o baştaki resetlenmenin neden oluştuğunu bulamıyorum. Bu arada işletim sistemim Windows 10.

Resetlenme dediğim olay bilgisayarın güç düğmesine bastıgım zaman fanları siyah ekranda 3 kez durup çalışıyor, sonra bilgisayar açılıyor ama açılınca saatlerce çalışıyor herhangi bir sıkıntı olmuyor.

Fanlar donerken anakart isiklari yanip sonuyor mu? BIOS uzerinden fan kontrollerini sagladiniz mi?anakart uzerinde CPU fan pinleri SYSFAN pinlerine takilmis olabilir mi?

Anakartım kötü bir marka oldugu için üstüne hiç bir ışık konulmamış. CPU pinlerini kontrol ettim bir sıkıntı yok bu arada BIOS'tan fan kontrollerine nasıl bakabilirim? O ayarı bulamadım BIOS'ta.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı