Bilgisayar açılırken siyah ekran

Mendax

Megapat
Daha fazla  
RAM
Goodram 16GB 3600mhz
Ekran kartı
RX 6800
Anakart
Gigabyte B550M DS3H
İşlemci
Ryzen 5 5600
Merhaba başlıkta belirttiğim şekilde bir sıkıntı yaşıyorum. Gigabyte logosu çıktıktan sonra ekran siyaha dönüyor ve bilgisayar açılmıyor. Bu sorun sürekli olmuyor, bilgisayarı yeniden başlattığımda normal bir şekilde açılıyor, tekrar ettiği bir durumla karşılaşmadım. Ve son zamanlarda bilgisayarda garip takılmalar olmaya başladı mesela Spotify, Edge açtığımda bütün bilgisayarın kilitlenmesi gibi, birbiriyle bağlantısı var mı bilmiyorum ama bağlantılı olabilir diye yazmak istedim. Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir kaç gün daha test et. Sonra takarsın duruma göre.
Sorun tekrar etmeye başladı. Photoshop kullanırken fark ettim. Fotoğraflar arkasında iz bırakmaya, sadece programın kitlendiği diğer her şeyin normal çalıştığı durumlar oldu. Yine Edge'de sekmeleri kapatırken ben kapatmama rağmen sekmelerin hala durması, yeni sekme açmama rağmen diğer sekmenin görüntüsü yeni sekmenin üstüne düşmesi gibi şeyler oluyor. Ramlerin kendisinde veya ekran kartı olan bir sıkıntı olabilir mi?

Bunlar farklı bir sorun siyah ekrandan bağımsız. Bir görsel yolla bakalım.
Şu anlık gönderebileceğim bir görsel çekmedim. Ama dediğim gibi uygulamaları normal bir şekilde kullanırken anlık olarak bütün bilgisayar kitleniyor bir süre geçtikten sonra yada ben alt+tab atmaya çalıştığımda geçiyor. Tekrar ettiğinde video çekip yollarım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Spotify'da tam ekrandan çıktıktan sonra fareyi normal şekilde hareket ettiriyorum ama takılıyor.

Son düzenleme:
BIOS'ta RAM MHZ değeri ne durumda ? Memtest 86 ile bellek.
OCCT ile ayrı ayrı 30 dakika GPU ve CPU testi yap. Bir kaç farklı oyunda test ettin mi yeni olarak ? Orada bu tarz takılma durumu oluyor mu ?
2133 MHz'de çalışıyorlar şu an, testleri yapıp sonuçları yollayacağım. Elden Ring oynadım bir takılma durumu hatırlamıyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı