Bilgisayar açılırken siyah ekranda 5 dakika bekliyor

W10 hangi sürüm önerirsiniz

dosyaları filan korur yazıyor full nasıl formatlıyabilirim

Screenshot_1.png

Merhaba ben bilgisayarı açarken siyah ekran geliyor 5 dk sonra gidiyor ve hoş geldiniz yazısı geliyor, PC açılıyor. Çözümü nedir bilen var mı?
Bilgisayarın eskimi? Eski bilgisayarlarda parça yorgunluğundan oluşan bir durum her parçanın bir ömrü var, genellikle Intel 3.nesil ve altı işlemciler, DDR4 dışında çoğu Ram modelinde olur, 3-5 yıl sonra bu sorun başlar çözmenin tek yolu parçayı değiştirmek, ama bilgisayar yeniyse garip bir sorun gelip kendim görmem lazım.

Bilgisayarın eskimi? Eski bilgisayarlarda parça yorgunluğundan oluşan bir durum her parçanın bir ömrü var, genellikle Intel 3.nesil ve altı işlemciler, DDR4 dışında çoğu Ram modelinde olur, 3-5 yıl sonra bu sorun başlar çözmenin tek yolu parçayı değiştirmek, ama bilgisayar yeniyse garip bir sorun gelip kendim görmem lazım.
Alakası yok hocam. 12 yıllık sistemim var. 5 dakika oldukça geç bir süre. Yani kesin bir sıkıntı var.

Alakası yok hocam. 12 yıllık sistemim var. 5 dakika oldukça geç bir süre. Yani kesin bir sıkıntı var.
Eski bilgisayarım ve evdeki laptopda aynı sorun vardı kaç kere format attım, Ram değiştirdim ekran kartı, HDD değiştirdim bir etki bile etmedi, bu sorunla çok uğraştım eğer format atmana rağmen sorun devam ediyosa yapıcak tek şey işlemci ya da Ram, ya da ikisini de değiştirmek, yıllar boyunca uğraşmışımdır bu sorunla, ben çözmek için çok uğraştım çözülmedi bu konuda benden tecrübeli bulmak nadir gibi bir şey. :D

Şu an gördüğüm çoğu DDR2 destekleyen bilgisayarlar çalışıyor. Sıkıntı genel değil kendisiyle alakalı. Eğer eski bir bilgisayarı varsa ve temiz kurulumdan sonra devam ederse Windows 8.1 ya da 7 kurmayı öneririm.
Eski bilgisayarım ve evdeki laptopda aynı sorun vardı kaç kere format attım, Ram değiştirdim ekran kartı, HDD değiştirdim bir etki bile etmedi, bu sorunla çok uğraştım eğer format atmana rağmen sorun devam ediyosa yapıcak tek şey işlemci ya da Ram, ya da ikisini de değiştirmek, yıllar boyunca uğraşmışımdır bu sorunla, ben çözmek için çok uğraştım çözülmedi bu konuda benden tecrübeli bulmak nadir gibi bir şey. :D
RAM için memtest çalıştırabilirsin.

Hocam olsa olsa HDD ile ilgilidir. RAM ya da işlemci olması çok ama çok düşük bir ihtimal.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı