Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bilgisayar açılırken sürekli "CRITICAL_PROCESS_DIED" hatası veriyor
021624-5750-01 minidump dosyalarım bu şekilde.
Geçen günlerde yine böyle bir hata aldım fakat bu sefer PC açılmadı format atmak zorunda kaldım. Yine aynı şeyler olacak diye yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim. RAM testi yaptım bu arada Memtest ile RAM'lerimde sıkıntı görülmedi.
Çıkacak hata kodu, olay loglarında bulunan herhangi bir kesit bize yardımcı olabilir ama dediğim gibi bu hata başlığı altında zor. Herhangi bir sürücü veya donanım mavi ekran sorunu verdiğinde zaten hata başlığı bu olmuyor.
Mavi ekranlar windowsun kernel kısmında gerçekleşir %99 ihtimalle ama bunun istisnası da aldığın hata kodu oluyor. Kullanıcı kısmında gerçekleşiyor.
Önyükleme sürecinde, oturum açma ekranı gösterilmeden hemen önce Smss.exe, Wininit.exe ve Csrss.exe çalışır. Smss.exe -Oturum sahibinin Alt Sistemi- yerel bir uygulamadır Smss.exe dosyasının bu noktada yaptığı ilk iş, kendisini ve ana iş parçacığını kritik bir iş parçacığı olarak işaretlemektir. Burdaki ana sebep, kritik iş parçacığı ya da sürecin kendisi yok olursa Windows çöker. Bunun nedeni Windows'un kritik olarak işaretlenmiş süreçler olmadan çalışamamasıdır. Smss.exe aynı zamanda Wininit ve Csrss'i başlatmaktır. Csrss.exe -İşletim sisteminin Çalışma Zamanı Alt Sistemi-. Csrss siste başlarken çözünürlüğü değiştirmek için grafik sürücüsünü kullanan win32k.sys'yi yükler, böylece olduğu gibi sistem açılır.
Yani,Smss, Csrss gibi parçacıklar Windows sistemlerinin, masaüstünün veya oturum açma ekranının ve çok daha fazlasının yüklenmesini yaparlar.
Bu noktada, herhangi bir iş parçacığı yok olursa sistem de bu mavi ekrana düşer. Sadece bu kadar değil, arkasında daha fazlası da var ama bu temel hatlarıyla çökme sebebi olarak söylediğim bir şey. Aslında bu dosyayı analiz etmenin yolu var ama ne minidump ne memorydump işe yarar. Tam bellek dökümü lazım incelemek için. Bunun boyutu da yaklaşık senin bilgisayarında 16GB civarı bir şeydir muhtemelen. Bunu bir şekilde atsan bile ne ben inceleyebilirim ne başkası. Türkiyede bu tip bir dosyayı inceleyebilecek kadar yetkin biri de yoktur zannımca. Çok büyük yazılım bilgisi ve debug tecrübesi gerekiyor. Ben de sadece bu işin küçük bellek dökümlerini analiz etme konusunda belli bir seviyedeyim sadece.
Size 8192MB
Form Factor 09h - DIMM
Device Set [None]
Device Locator DIMM_A2
Bank Locator BANK 1
Memory Type 1ah - DDR4
Type Detail 4080h - Synchronous Unbuffered (Unregistered)
Speed 3200MHz
Manufacturer Corsair
Part Number CMW16GX4M2C3200C16
RAM problemi çıkmadığı takdirde kullandığın BIOS sürümünü düşürmek gibi bir öneri verebilirim, bu da son ihtimale kalmadıkça denenmemeli.
@181951 çok çok teşekkür ederim inceleyip bu kadar bilgi aktarımı sağladığınız için. 2 kere Memtest ile RAM'leri taradım fakat 3200 MHz profil açıkken bir de PC'nin kendi özelliğiyle taradım hataya rastlamadım. Dediğiniz gibi crssden dolayı yapıyor hatayı bulmuşsunuz fakat anladığım kadarıyla çözümü yok. Son çare RAM'lerin hızı defaulta mı çekip bir de öyle kullanmayı denesem. Bu sefer de performansta düşüş yaşar mıyım?
Memtest86, Pro sürümü olmadıkça hız aşırtma konusunda tam yeterlilik sağlayamıyor. Program 4 tekrarda bitiriyor testi halbuki sonsuz döngüde kullanıcının kendisinin kapatacağı şekilde olmalı. O da işte Pro sürümünde mevcut. Testmem5 ile 2-3 saat aralığında teste tabii tutabilirsin ek olarak.
Şöyle ki bu tür problemlerde RAM'lerin tek tek denenmesi de öneriliyor. O da sana kalmış.