Çözüldü Bilgisayar açılışında 2 kısa bip sesi geliyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

439902

Hectopat
Son zamanlarda bilgisayarımda gördüğüm anormalliklerin üstüne speaker açılışta 2 kısa bip yapıyor, RAM'de arıza olduğunu söylüyor. Ne yapacağım?

Çözüm
Memtest86'dan test yaptım. Klavye çalışmadığı için test sonuçlarını size gösteremem ama test yaparken herhangi bir hataya rastlamadı.
...
RAM'i çıkarıp tozunu alarak geri slotuna soktum, düzeldi.
Bip sesi bildiğim kadarıyla HDD kaynaklı ve bir sorun değil. Ben başladım, hazırım diyor HDD. RAM arızası nasıl bir şey? Mavi ekran mı veriyor?

Son zamanlarda bilgisayarımda gördüğüm anormalliklerin üstüne speaker açılışta 2 kısa bip yapıyor, RAM'de arıza olduğunu söylüyor. Ne yapacağım?

RAM'in slotunu değiştirmeyi dene.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

RAM'lere hız aşırtma yaptıysanız bunu kapatıp çalıştırmayı deneyin. Ayrıca Memtest86 ile test edin. RAM'lerin bağlantı noktalarını silgiyle silmeyi deneyin. Hız aşırtma yapmadıysanız ilk yapacağınız RAM'leri test etmek olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…