Çözüldü Bilgisayar açılıyor ama fanlar çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mehmetbak

Hectopat
Daha fazla  
Anakart
H410M-H
Bilgisayarımın kasa fanları çalışıyordu ve bir gün açtığımda işlemci fanları çalışıyordu ama kasa fanları çalışmıyordu hiçbir şey yoktu ne elektrik gitmişti ne de bir farklılık vardı.
Bende anakarta baktım ve pcu fan portuna kasa fanları SYS fan portuna da işlemci fanının bağlı olduğunu gördüm. Bu sekilde 5 yıl kullanmışım ama hiç sorun olmadı. Bende System portuna kasa fanlarını pcu portuna da işlemciyi taktim bu sefer de kasa fanları çalıştı ama işlemci fani çalışmadı. Pcu portu bozuk galiba ama BIOS'ta pcu portu gözüküyor hatta ayarları falan da değişiyor ama fanlar çalışmıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Büyük ihtimalle CPU_FAN çıkışındaki 12v hattı bozulmuş olabilir. BIOS hâlâ sensörü okur, ama elektrik vermez. Elektrikçi ya da bilgisayarcı halledebilir diye düşünüyorum.
Büyük ihtimalle CPU_FAN çıkışındaki 12v hattı bozulmuş olabilir. BIOS hâlâ sensörü okur, ama elektrik vermez. Elektrikçi ya da bilgisayarcı halledebilir diye düşünüyorum.

Çözüm

Evet olabilir ama bilgisayarciya pek güvenemiyorum daha beter edebilir. Sence fan kontrolcüsü alsam güç kaynağına bağlasam olur mu?

Oda olabilir fakat soğutucu tam kapasitede çalışacak geçici olarak olabilir. Sonraya doğru değiştirirsiniz anakartı.

Evet olabilir ama bilgisiyarciya pek güvenemiyorum daha beter edebilir.Sence fan kontrolcüsü alsam güç kaynağına bağlasam olur mu?
Oda olabilir fakat soğutucu tam kapasitede çalışacak geçici olarak olabilir. Sonraya doğru değiştirirsiniz anakartı.

fan kontrolcüsüyle bile tam kapasitede mi çalısıyor

Son düzenleme:
Evet olabilir ama bilgisayarciya pek güvenemiyorum daha beter edebilir. Sence fan kontrolcüsü alsam güç kaynağına bağlasam olur mu?

Fan kontrolcüsüyle bile tam kapasitede mi çalısıyor.

Takabilirsiniz fakat kaliteli bir kontrolcü olursa iyi olur işlemciye soğutucuya zarar vermemesi için.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı