Bilgisayar açılıyor ama monitör "no signal" diyor ve ekran gelmiyor

kkromaC

Decapat
Katılım
27 Temmuz 2021
Mesajlar
92
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Dün bu sorun ilk kez yaşandı, ardından kasayı biraz kurcaladım ve en sonunda ramleri çıkartıp geri takınca bilgisayarı açabildim. 2 tane 8gb ram kullanıyorum. Bu sabah tekrar aynı sorun oldu, kasayı açtım fakat monitör no signal dedi. Defalarca rami tak çıkart yaptım ,yerlerini değiştirdim, teker teker takıp denedim, kabloları söküp tekrar taktım fakat olmadı ben de öyle bıraktım. Bir kaç saat sonra tekrar bir deneyeyim dedim, ramları söküp tekrar taktım ve bilgisayarı açabildim. Açılınca mavi ekran verdi, windowsla ilgili bi sorun olduğu ve yeniden başlatmam gerekttiği yazıyordu ama tam olarak hatırlamıyorum yazan yazıyı. Yeniden başlatınca normal bir şekilde açıldı. Sorun neyden kaynaklanıyor ve nasıl çözebilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.

Ek olarak da yeni sekmeye falan geçtiğimde arada bir ekrandaki yazılar pixelleşiyor gibi oluyor ama düzeliyor, bunun o sorunla bir bağlantısı vardır belki diye söyleyeyim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Dün bu sorun ilk kez yaşandı, ardından kasayı biraz kurcaladım ve en sonunda RAM'leri çıkartıp geri takınca bilgisayarı açabildim. 2 tane 8 GB RAM kullanıyorum. Bu sabah tekrar aynı sorun oldu, kasayı açtım fakat monitör no signal dedi. Defalarca RAM'i tak çıkart yaptım, yerlerini değiştirdim, teker teker takıp denedim, kabloları söküp tekrar taktım fakat olmadı ben de öyle bıraktım. Birkaç saat sonra tekrar bir deneyeyim dedim, RAM'ları söküp tekrar taktım ve bilgisayarı açabildim. Açılınca mavi ekran verdi, Windows'la ilgili bir sorun olduğu ve yeniden başlatmam gerekttiği yazıyordu ama tam olarak hatırlamıyorum yazan yazıyı. Yeniden başlatınca normal bir şekilde açıldı. Sorun neden kaynaklanıyor? Yardımcı olursanız sevinirim.
Ek olarak da yeni sekmeye falan geçtiğimde arada bir ekrandaki yazılar pixelleşiyor gibi oluyor ama düzeliyor bunun o sorunla bir bağlantısı vardır belki diye söyleyeyim.

Tamam hangi parçada sorun olduğunu bulmamız lazım.
İşlemcinin içinde dahili GPU varsa ekran kartını çıkarıp açmayı dene. Yoksa da eski ekran kartlarından birini tak. Olmadıysa farklı bir RAM tak. Yine olmadıysa farklı bir PSU dene. O da olmazsa farklı bir işlemci takmayı dene.
 
Muhtemelen RAM'lar arızalı veya olması gerekenden fazla frekansta çalışıyor XMP açıksa kapatarak dene veya düşük frekansa çek tekrar aynı sorunla karşılaşırsan BIOS pilini çıkarıp biraz bekleyip geri takarak dene.
 

Geri
Yukarı