Bilgisayar açılma hızı yavaş

rıdemistaken

Hectopat
Yer
Ankara
Öncelikle selamlar arkadaşlar, benim sorunum bilgisayarımın açılma hızı.

Normal bir bilgisayara göre açılma hızında bir sıkıntı yok. Fakat birkaç ay önce bir SSD almıştım. Markası Crucial BX500 120 GB. Bilgisayarım normal bir SSD'li bir bilgisayara göre yavaş açılıyor. Bilgisayarımın açılma hızını ölçtüğümde 1 dk gibi inanamadığım bir süre ortaya çıktı. Bu duruma bende şaşırdım. Bu sorunu düzeltmek için ne yapabilirim?

İşletim sistemim: Windows 7.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tahminimce SSD'de sıkıntı olabilir verilerinizi korumak için başka bir SSD'ye aktarıp öyle deneyin lütfen.
Ya da işletim sisteminizi güncellemenizi öneririm.

1. Sistem özellikleriniz?
  2. Bios'unuz güncel mi?
  3. Bios'tan hızlı başlat etkin mi?
  4. Ctrl+Alt+Del / Görev Yöneticisi / 4. sekme Başlangıç / seçip ekran resmi atar mısınız?
  5. Crucial Storage Executive yazılımı ile ya da AIDA64 ile SSD sıcaklığını va sağlığını ekran resmi ile paylaşır mısınız?
  6. Windows sürümünüz nedir?

Eski bir sistem kullanıyorum. BIOS'um güncel
BIOS'dan hızlı başlat nasıl yapabilirim
Windows sürümünden kastınızı pek anlamadım fakat service pack 2 kullanıyorum.

Eski bir sistem kullanıyorum. BIOS'um güncel.
BIOS'dan hızlı başlat nasıl yapabilirim.
Windows sürümünden kastınızı pek anlamadım fakat service pack 2 kullanıyorum.

Sistem özelliklerim Intel Core 2 Duo E7500 2.93 GHz
G31tm P21 anakart.
4 GB 2*2 RAM
AMD Radeon HD5570 ekran kartı.
Windows SSD'ye mi kurulu yoksa eski diskinizde mi ?
Windows SSD'ye kurulu
SSD'de sıkıntı olabilir veya SSD nizin okuma-yazma hızı düşük olabilir ya da işletim sisteminiz yanlış güncellenmiş olabilir.

SSD'in okuma yazma hızı 500/500'dü sanırım ya da 400/400 olması lazım
İşletim sistemimim yanlış güncellenip güncellenmediğini nasıl anlayabilirim.

Servis pack 2 dediğiniz, Windows 7 sanırım. Windows 7'de o açılış hızı normal. SSD'nizde de sorun olduğunu sanmıyorum.
Ana kartınız SATA3 desteklemiyor. SATA2 destekli. SSD'nin tam performansını alamazsınız, o anakart ile.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…